Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Kateřina Růžičková

Recepty

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Špenát na pánvi s tukem přelijeme osoleným, popř. okořeněným rozšlehaným vejcem a necháme ztuhnout. Na talíři sypeme omeletu sýrem a zelenou natí.

Pečený hlávkový salát

Pečený hlávkový salát

Dobře opraný a okapaný salát v celku osolíme, okořeníme, zakapeme tukem a necháme cca 15 minut péci v troubě na 180 stupňů či pod grilem.

Salátový prívarok

Salátový prívarok

Jemně nastrouhanou cibulku zpěníme na tuku, přidáme jíšku, mléko a povaříme. Poté přidáme salát pokrájený na nudličky, osladíme, osolíme, okyselíme a ochutíme koprem.

Zelná polévka

Zelná polévka

Na drobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a mleté či jemně pokrájené maso vaříme v osoleném a okořeněném bujónu. Před koncem vaření zahustíme jíškou a přidáme rajský protlak. Podáváme se zelenou natí a lžící nerozmíchané kysané smetany.

Vařené zelí s rajským protlakem

Vařené zelí s rajským protlakem

Zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce s osolenou vodou, kmínem a vaříme do měkka. Cibulku pokrájíme na jemno a zpěníme na tuku. Následně zaprášíme moukou, zalijeme vodou se solí, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, rajský protl...

Dušené zelí alá Čína

Dušené zelí alá Čína

Na nudličky nakrájené zelí osmahneme na tuku a zpěněné cibulce s česnekem, okořeníme, dáme sóju, worcester, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme víno a zahustíme solamylem.

Zelné karbanátky

Zelné karbanátky

Vařené zelí nasekáme nebo pomeleme s cibulí, česnekem a houskou. Poté osolíme a okořeníme, přidáme vejce a dobře promícháme. Z hmoty vytváříme karbanátky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Poté smažíme na rozpáleném tuku.

Zelná polévka s vínem

Zelná polévka s vínem

Nastrouhané syrové zelí osmahneme na slanině s cibulí, podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme naložené zelí, na drobno nakrájené maso a uzeninu, okořeníme, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme víno. Polévka má lepší...

Zelný perkelt

Zelný perkelt

Na kostičky nakrájené maso osmažíme na tuku a zpěněné cibulce, osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nastrouhané zelí, na drobno pokrájenou papriku a rajče, vydusíme do měkka.

Segedinský guláš

Segedinský guláš

Na drobno pokrájené maso osolíme, okořeníme, osmahneme na tuku a zpěněné cibulce, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Následně přidáme kysané zelí, případně dokořeníme a dusíme do měkka. Těsně před koncem dušení zahustíme moukou.

Články

Fórum

Přátelé