Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Beránek s kokosem

Beránek s kokosem
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 35min
Celkový čas: 1h 5min , porce

1505 kalorií, 0.0g cukrů, 12.0g tuků, 21.0g bílkovin

Příprava

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a rumem do světlé pěny. Poté přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku a solamyl. Jemně zamícháme a opatrně zamícháme také sníh z bílků.
Formu na beránka vymažeme máslem a těsto do něj nelijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 35 minut. Poté z trouby vyjmeme a necháme jej ještě minimálně 10 minut dojít. Poté vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Cukr moučka utřeme s citronovou šťávou na kaši. Tou potřeme beránka a rychle hustě posypeme kokosovou moučkou. Necháme nejlépe v lednici vychladit. Půlky pistácie vložíme do beránka jako oči a půlku mandlí jako čumáček.

Bulb Tip k receptu

Beránka můžeme taky posypat mletými volitelnými ořechy

Ellis

12. 03. 2012, Recept navštíven: 1129x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Beránek s kokosem

Beránek s kokosem

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, vanilkovým cu...

Zobrazit všechny podobné recepty k Beránek s kokosem Link-arrow

Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Něco podobného jsem pekla minulé velikonoce, a opravdu výborný

25. 12. 2012, 01:23

Přidat komentář

Facebook komentáře