Teplý medový nákyp
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
20min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
872
kalorií
60.0g
cukrů
44.0g
tuků
17.0g
bílkovin
Příprava
Smícháme mouku, kypřící prášek, mleté mandle, cukr a sodu. Poté vmícháme máslo a vejce pokojové teploty a vymícháme hladké těsto. Pečeme ve formách na muffiny 20 minut na 180 °C.
Podáváme teplé, s řeckým jogurtem, pokapané medem a posypané pistáciemi.
Tip k receptu
Tento nákyp je klasickým řeckým dezertem, podáváme ho nejlépe s domácí pistáciovou zmrzlinou. Podávát můžeme i na druhý den – dezert ohřejeme v mikrovlnné troubě.
sonizna16. 11. 2015
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.