Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zveřinová paštika

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 2h 20min
Nutriční hodnoty
1848 kalorií 2.0g cukrů 117.0g tuků 132.0g bílkovin

Příprava

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku do zlatistva až hneda. Pridáme na kocky pokrájané mäso a dusíme. Počas dusenia podlievame červeným vínom. Potom pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme a okoreníme. Dusíme asi 20 minút. Mäso aj so šťavou pomelieme. Pomelieme aj pečeň. Potom spolu zmiešame a ešte raz pomelieme, prípadne rozmixujeme. Slaninu pokrájame na malé kocky. Pistácie a sušené slivky posekáme na menšie časti. Mäso s pečeňou zmiešame so slaninou, pistáciami a slivkami a ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom a prelisovaným cesnakom. Vmiešame vajcia a šľahačkovú smotanu, podľa potreby osolíme. Formu (srnčí chrbát) vymastíme olejom, vylejeme do nej pripravenú masu a formu položíme do pekáča, v ktorom máme asi 2 cm vody. Dáme piecť do rúry asi na 1 hodinu.


Přidat na Pinterest
moto_cross

20. 06. 2010, Recept navštíven: 2525x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná paštika

23. 09. 2016, 19:09

Přidat komentář

Facebook komentáře