Zvěřinová paštika
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatova až hněda. Přidáme na kostky pokrájené maso a dusíme. Během dušení podléváme červeným vínem. Potom přidáme bobkový list, pepř, nové koření, osolíme a dusíme asi 20 min.
Maso i se šťávou pomeleme. Pomeleme i játra. Potom spolu smícháme a ještě jednou pomeleme nebo rozmixujeme. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Pistácie a sušené švestky posekáme na menší kousky. Pomleté maso smícháme se slaninou, pistáciemi, švestkami a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem.
Vmícháme vejce a smetanu ke šlehání, podle potřeby osolíme. Formu (srnčí hřbet) vymažeme olejem, vylejeme do ní připravené maso a formu položíme do pekáče, ve kterém máme asi 2 cm vody. Dáme péct do trouby asi na 1 hodinu.
moto_cross21. 06. 2010