Zveřinová paštika

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 20min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1848 kalorií
2.0g cukrů
117.0g tuků
132.0g bílkovin


Příprava

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku do zlatistva až hneda. Pridáme na kocky pokrájané mäso a dusíme. Počas dusenia podlievame červeným vínom. Potom pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme a okoreníme. Dusíme asi 20 minút. Mäso aj so šťavou pomelieme. Pomelieme aj pečeň. Potom spolu zmiešame a ešte raz pomelieme, prípadne rozmixujeme. Slaninu pokrájame na malé kocky. Pistácie a sušené slivky posekáme na menšie časti. Mäso s pečeňou zmiešame so slaninou, pistáciami a slivkami a ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom a prelisovaným cesnakom. Vmiešame vajcia a šľahačkovú smotanu, podľa potreby osolíme. Formu (srnčí chrbát) vymastíme olejom, vylejeme do nej pripravenú masu a formu položíme do pekáča, v ktorom máme asi 2 cm vody. Dáme piecť do rúry asi na 1 hodinu.

přidejte na:
Chybí obrázek

20. 06. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi chutná paštika

23. 09. 2016, 19:09

Chybí obrázek
môže to byť velmi dobrá paštika,same dobre suroviny

28. 05. 2017, 21:00

Chybí obrázek
mať tak všetky suroviny ihned robím

16. 06. 2017, 18:46

Chybí obrázek
výborná paštika

06. 10. 2018, 20:31

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.