Vepřové kotlety s omáčkou romesco
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřové kotlety osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Dáme je do pekáčku.
Do jiného pekáčku nebo na plech dáme papriky a pečeme na 200 °C asi 10 minut. Poté papriky vyjmeme a zabalíme do sáčku – necháme je zapařit, poté je oloupeme.
Pokud je potřeba, snížíme troubu na 180 °C a ještě 5 minut kotlety dopečeme.
Oříšky nasekáme nahrubo a osmažíme nasucho v pánvi. Smícháme je s oloupanou paprikou, utřeným česnekem, mletým zázvorem, petrželkou a strouhaným parmezánem a vše rozmixujeme na kaši. Vznikla nám tak omáčka romesco.
Mrkve oloupeme a nakrájíme na plátky. Opékáme je na olivovém oleji doměkka, zalijeme vinným octem a medem a necháme zkaramelizovat. Zalijeme je šťávou z kotlet a smažíme doměkka.
Kotlety podáváme se lžící jogurtu, zkaramelizovanými mrkvemi a omáčkou romesco.
Tip k receptu
Použít můžeme také baby karotku – tu jen podélně rozpůlíme a dále je postup stejný.
sonizna20. 01. 2016