Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 45min
Nutriční hodnoty
560 kalorií 24.0g cukrů 42.0g tuků 17.0g bílkovin

Příprava

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Dáme je do pekáčku.
Do jiného pekáčku nebo na plech dáme papriky a pečeme na 200 °C asi 10 minut. Poté papriky vyjmeme a zabalíme do sáčku – necháme je zapařit, poté je oloupeme.
Pokud je potřeba, snížíme troubu na 180 °C a ještě 5 minut kotlety dopečeme.
Oříšky nasekáme nahrubo a osmažíme nasucho v pánvi. Smícháme je s oloupanou paprikou, utřeným česnekem, mletým zázvorem, petrželkou a strouhaným parmezánem a vše rozmixujeme na kaši. Vznikla nám tak omáčka romesco.
Mrkve oloupeme a nakrájíme na plátky. Opékáme je na olivovém oleji doměkka, zalijeme vinným octem a medem a necháme zkaramelizovat. Zalijeme je šťávou z kotlet a smažíme doměkka.
Kotlety podáváme se lžící jogurtu, zkaramelizovanými mrkvemi a omáčkou romesco.

Bulb Tip k receptu

Použít můžeme také baby karotku – tu jen podélně rozpůlíme a dále je postup stejný.


Přidat na Pinterest
sonizna

20. 01. 2016, Recept navštíven: 1079x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

21. 01. 2016, 15:04

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšané,výborné kotlety

23. 01. 2016, 13:23

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kotlety sú vynikajuce

17. 09. 2016, 19:01

Přidat komentář

Facebook komentáře