Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
25min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

560 kalorií
24.0g cukrů
42.0g tuků
17.0g bílkovin


Příprava

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Dáme je do pekáčku.
Do jiného pekáčku nebo na plech dáme papriky a pečeme na 200 °C asi 10 minut. Poté papriky vyjmeme a zabalíme do sáčku – necháme je zapařit, poté je oloupeme.
Pokud je potřeba, snížíme troubu na 180 °C a ještě 5 minut kotlety dopečeme.
Oříšky nasekáme nahrubo a osmažíme nasucho v pánvi. Smícháme je s oloupanou paprikou, utřeným česnekem, mletým zázvorem, petrželkou a strouhaným parmezánem a vše rozmixujeme na kaši. Vznikla nám tak omáčka romesco.
Mrkve oloupeme a nakrájíme na plátky. Opékáme je na olivovém oleji doměkka, zalijeme vinným octem a medem a necháme zkaramelizovat. Zalijeme je šťávou z kotlet a smažíme doměkka.
Kotlety podáváme se lžící jogurtu, zkaramelizovanými mrkvemi a omáčkou romesco.

Tip k receptu

Použít můžeme také baby karotku – tu jen podélně rozpůlíme a dále je postup stejný.

přidejte na:
sonizna

20. 01. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept
palino 21. 01. 2016, 16:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšané,výborné kotlety
majka 23. 01. 2016, 14:23
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
kotlety sú vynikajuce
hanka 17. 09. 2016, 21:01
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
Svetlana 24. 07. 2019, 21:18