Mortadela

Mortadela

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

5080 kalorií
82.0g cukrů
155.0g tuků
320.0g bílkovin


Příprava

Bravčové a kraličie mäso viackrát zomelieme, pridáme vajcia, roztlačený cesnak, pistacie, kapiu a koreniny. Dobre premiešame a necháme v chlade 24 hodín odležať. Hmotu naplníme do špecialného na to určeného sáčku. Dobre zaviažeme a dáme variť do hrnca. Varíme asi dve hodiny teplota by mala mať 85-90°C. Uvarenú mortadelu vyberieme z vody a necháme vychladnúť, vrecko odstraníme a celý povrch obalíme v mletej červenej paprike.

Tip k receptu

Kraličie mäso môžeme nahradiť kvalitným hydinovým mäsom. Krájame na hrubšie plátky. Podávame s bagetou a čerstvou zeleninou.

přidejte na:
Jozef

13. 01. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
palino
dobra kombinacia masa a vsetkých surovín

04. 04. 2016, 10:34

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.