Mortadela
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
5080
kalorií
82.0g
cukrů
155.0g
tuků
320.0g
bílkovin
Příprava
Bravčové a kraličie mäso viackrát zomelieme, pridáme vajcia, roztlačený cesnak, pistacie, kapiu a koreniny. Dobre premiešame a necháme v chlade 24 hodín odležať. Hmotu naplníme do špecialného na to určeného sáčku. Dobre zaviažeme a dáme variť do hrnca. Varíme asi dve hodiny teplota by mala mať 85-90°C. Uvarenú mortadelu vyberieme z vody a necháme vychladnúť, vrecko odstraníme a celý povrch obalíme v mletej červenej paprike.
Tip k receptu
Kraličie mäso môžeme nahradiť kvalitným hydinovým mäsom. Krájame na hrubšie plátky. Podávame s bagetou a čerstvou zeleninou.
Jozef13. 01. 2011
Ingredience
- 2 lžíce posekané červené kapie
- 5 vajec
- 500 g králičího masa
- 500 g vepřového masa
- 500 g vepřového bůčku
- sůl podle potřeby
- 2 lžíce mleté sladké papriky na obalení
- 1 lžíce Vegety
- špetka sečuanského koření
- 2 lžíce posekaných pistácií
- 5 stroužku česneku
- troška strouhaného muškátového ořechu
- troška mletého pepře
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.