Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vegeta

Vegeta

Další názvy

Podravka, Vega

Použití v kuchyni

Vegeta je všestranné ochucovadlo, můžete jí dochutit polévky, vývary, omáčky, pokrmy z mletého masa, jako jsou sekané a karbanátky. Hodí se i do rizota, zeleninových nákypů, placiček nebo kroketek, na rybí maso i do slaných bábovek a závinů.

Rady

Zkuste nasypat trochu Vegety do vody na vaření přílohové rýže nebo těstovin.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladé kedlubnové lístky nakrájíme na jemno. Do kastrolku dáme olej...

Smetanová játrová omáčka

Smetanová játrová omáčka

200 g jater rozmixujeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozmixovaná játra a orestujeme,...

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, necháme rozvonět a přisypeme na hrubo nas...

Pomazánka z krůtích jater

Pomazánka z krůtích jater

Krůtí nebo kuřecí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a buď pomeleme na masovém strojku nebo rozmixuj...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vegeta Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ondřej Hyneš
Vegeta je celosvětově prodávanápřísada do jídla. Tvoří ji směs koření a různých druhů zeleniny. V České republice je Vegeta vyráběna společností Vitana ve výrobním závodu ve Varnsdorfu. Vitana nabízí tři typy Vegety: Vegetu Original, Pikant a Bylinkovou. Vegety s příchutí (bylinková a pikant) jsou bez přidaného glutamátu a konzervačních látek.

Ondřej Hyneš 03. 10. 2016, 11:44

Facebook komentáře