Smetanová játrová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
1716
kalorií
0.0g
cukrů
124.0g
tuků
115.0g
bílkovin
Příprava
200 g jater rozmixujeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozmixovaná játra a orestujeme, až změní barvu. Opepříme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme vegetou a chvíli povaříme (zhruba 15 minut). Pak osolíme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky.
Zbytek jater nakrájíme na kousky, opečeme na pánvi na oleji, osolíme, opepříme a podáváme s omáčkou.
Tip k receptu
Jako přílohu podáváme knedlíky, rýži nebo těstoviny.
Jana Smidži30. 11. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.