Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vegeta

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání d...

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička Vegety, 200 ml sladké smetany, jablečný ocet, cukr krupice

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladé kedlubnové lístky nakrájíme na jemno. Do kastrolku dáme olej, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vsypeme nastrouh...

Smetanová játrová omáčka

Smetanová játrová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřových nebo krůtích jater, 1 cibule, pepř, drcený kmín, drůbeží vývar, 1 lžička vegety, sůl, 250 ml sladké smetany, olej, 1 lžíce hladké mouky

200 g jater rozmixujeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozmixovaná játra a orestujeme, až změní barvu. Opepříme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme vegetou a chvíli povaříme (zhruba 15 minut). Pak osolíme a zahustíme sme...

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vegety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce chilli omáčky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce worcesterové omáčky, pepř, 3 listy čerstvé šalvěje, 2 lžíce rajčatového protlaku, strouhaný sýr, 1 lžička cukru, 4 krajíčky chleba, 100 g šunky

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, necháme rozvonět a přisypeme na hrubo nastrouhanou cuketu. Po chvíli přidáme ostatní ingredience, kromě šunky a sýra a dusíme asi 20 minut. Pak ke směsi přidáme šunku nakrájenou na ...

Pomazánka z krůtích jater

Pomazánka z krůtích jater

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích (kuřecích) jater, 4 vejce, 2 polévkové lžíce vegety, 1 čajová lžička pepře, 1 dcl sádla, 1 smetana ke šlehání , 1 a 1/2 kostky másla

Krůtí nebo kuřecí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a buď pomeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme v mixéru. Přidáme vajíčka (trochu je vyšleháme), vegetu, pepř, rozpuštěné sádlo, šlehačku. Promícháme. Dáme do zapékací misky a pečeme a...

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku pohanky lámanky, 1 lžička Vegety, 15 dkg uzeného sýra, 2 lžíce smažené cibule, 10 dkg šunky, 1 hrst medvědího česneku, 1 vejce, sůl, 1 lžička koření na mleté maso, 1 lžička lahůdkového droždí, strouhanka, olej

Pohanku propláchneme na sítu pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad pohankou. Přidáme vegetu a zakryjeme pokličkou. Vaříme tak dlouho, až se trochu vyvaří voda (přibližně 5 minut). Pak odstavíme, zabalíme do u...

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rýže, 75 g kuřecí játry, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 5 ml olivového oleje, 1/2 lžičky bazalky, 125 g mražené zeleninové směsi, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky Vegety

Rýži uvaříme podle návodu. Játra zprudka osmažíme na olivovém oleji se sušenou bazalkou, poté podlijeme trochou vody a podusíme. Osolíme a opepříme, přidáme zeleninu a znovu podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Podáváme s rýží.

Mortadela s mraženou zeleninou

Mortadela s mraženou zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 7 ks česneku, 1 balení mražené zeleninové směsi, 7 ks slepičích vajec, 1 lžíce Vegety, 1 troška pepře, 20 dkg měkkého salámu

Bůček pomeleme spolu se stroužky česneku, mraženou zeleninou (hrách, kukuřice, mrkev, petržel, paprika), vejci, lžící vegety, trochou pepře a 20 dkg salámu (na kostičky). Vše řádně zamícháme a naplníme do salámového střeva. Vaříme 1 hodinu. Pa...

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 2 plátky sýra, 400 g uzeného masa, 40 g másla, 1 lžička Vegety kari, 1 šálek vývaru z kostí

Dobře očištěné a omyté středně velké pórky vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, osolíme, posypeme kořením, zalijeme šálkem vývaru z masa a 20 minut dusíme. Potom na pórek položíme plátky sýru, přikryjeme pokličkou a dusíme na velmi mírném ohni ...

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, špetka soli, 2 lžíce Vegety, 2-3 vejce, špetka pepře, 1/4 hrnku vody, 100 g strouhaného sýru, 2 lžíce sójové omáčky, špetka mleté pálivé papriky

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hustší těstíčko. Cuketu nakrájíme na plátky nasolíme a necháme odvodnit. Poté je obalujeme ve směsi a smažíme na pánvi.

Hustá pórková polévka

Hustá pórková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pórku, 50 g mrkve, 100 ml ovesných vloček, 2 lžíce másla, 2 lžíce Vegety Kuchárek - chuť jara, 1500 ml vody

Vločky propláchneme, zalijeme vodou a necháme 30 minut bobtnat. Mezitím nakrájíme pórek na půlkolečka a mrkev nastrouháme na nudličky. K namočeným vločkám přidáme pórek a vaříme asi 15 minut. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, krátce povaříme a polé...

Pórková polévka se šunkou

Pórková polévka se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 1 mrkev, 4 brambory, 100 g Schwarzwaldské šunky, 5 lžic másla, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžičky Vegety chuť jara - Kuchárek, 1 lžíce petrželové nati, 1,5 l vody

Pórek nakrájíme na půlkolečka, šunku na nudličky, mrkev nastrouháme na hrubo a brambory nakrájíme na kostičky. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Přidáme do ní mrkev, šunku a prohřejeme. Zalijeme vodou, rozmícháme, ochutíme vegetou a vaříme 15...

Vločková polévka s česnekem a zeleninou

Vločková polévka s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek ovesných vloček, 4 hrnky vody, 8 stroužků česneku, 2 lžíce Vegety Chuť léta, 1 hrnek drobné mražené zeleniny, 1 lžíce másla

Vločky propláchneme vodou a zalité vodou je necháme 30 minut stát. Poté je vaříme 5 minut, přidáme vegetu, mraženou zeleninu a oloupané, jemně nastrouhané stroužky česneku. Povaříme 5 minut a odstavíme. V odstavené polévce necháme rozpustit máslo,...

Hovězí kližka se smetanou a koprem

Hovězí kližka se smetanou a koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 6 malých plátků hovězí klížky, 1 lžíce Vegety Chuť jara, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 2 vrchovaté lžíce kopru

Kližku nakrájíme na plátky, naklepeme a na másle je z jedné strany krátce opečeme. Obrátíme, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme vegetu, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Zahustíme moukou rozmíchanou ve...

Česneková omáčka s anglickou slaninou

Česneková omáčka s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g plátkové anglické slaniny, 8 stroužků česneku, 500 ml plnotučného mléka, 180 g zakysané smetany, 2 lžičky Vegety Chuť jara, 1 lžíce hladké mouky

Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce na sucho osmahneme. Poprášíme moukou a chvíli mícháme. Poté zalijeme mlékem, přidáme Vegetu a na jemno nastrouhané stroužky česneku. Promícháme a asi 10 minut povaříme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu, ne...

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky hovězí kližky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 velké rajče, 3 stroužky česneku, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce Vegety Chuť léta, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 dcl vody

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Přidáme na plátky nakrájené, naklepané maso a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme vegetu, pepř, nasekané stroužky česneku a nadrobno nakrájené rajče. Podlijeme vodou a du...

Česneková polévka se strouhankou a vejci

Česneková polévka se strouhankou a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stroužků česneku, 2 vejce, 4 lžíce strouhanky, 1 l vody, 1 lžíce Vegety, 1 lžíce másla, 1 lžíce pažitky

Na másle krátce osmažíme strouhanku. Zalijeme vodou, přidáme vegetu a vaříme 5 minut. Česnek oloupeme, nastrouháme na jemno a v hrnku rozšleháme vejce. Po 5 minutách varu přidáme česnek, vejce, krátce povaříme a odstavíme. Na talířích jednotlivé p...

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 1 lžíce másla, 1 lžíce Vegety, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení sladké smetany, 3 hrnky vývaru z kostí, špetka soli

Na rozpuštěném másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli a vegetu. Přilijeme vývar a krátce povaříme.přidáme rozšlehanou smetanu s moukou a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce před dokončením přisypeme na tenká kolečka nakrájený pórek. Pod...

Krůtí prsa na mandlích

Krůtí prsa na mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí prsa, 100 g mandlových lupínků, 1 pórek, 1 lžička Vegety, špetka kmínu, špetka soli, 1 vejce, 1 lžička Solamylu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce vody

Krutí plátky nakrájíme na nudličky a smícháme se solamylem, vajíčkem a vodou. Na rozpáleném oleji orestujeme maso. Mícháme až maso zbělá, přidáme nakrájený pórek a koření. Nakonec přidáme opražené mandlové lupínky. Podáváme s rýží.

Štika s fenyklovým zelím

Štika s fenyklovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g štiky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 300 g hlávkového zelí, 1 fenykl, 1 lžíce Vegety, 2 lžíce másla, 100 ml zeleninového vývaru, 1 svazek kopru, 1 lžíce koření na ryby

Podkovy štiky (vykuchaná a očištěná štika naporcovaná na podkovy) pokapeme kořením, dáme do pekáčku s olejem, zprudka opečeme ze všech stran, přendáme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Na másle orestujeme na nudličky zelí a fenykl, podlijeme vý...

Rajčatový pilaf

Rajčatový pilaf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g rajčat, 40 g rýže, 1 dcl vývaru, 10 g tuku, troška Vegety speciál, špetka soli, troška zelené natě

Pokrájená, osolená, okořeněná rajčata osmahneme na tuku, promícháme se spařenou rýží a zelenou natí, zalijeme vývarem a pečeme do měkka.

Karbanátky z kapra s omáčkou

Karbanátky z kapra s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g kapra, 4 sardelky (ančovička), 3 vejce, 1 lžička soli, 2 lžíce strouhanky, 30 g másla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 500 ml vody, 100 ml bílého vína, 1 lžička Vegety

Kapra očistíme, vykucháme, vykostíme a stáhneme z kůže. Maso jemně usekáme. V misce rozetřeme 4 očištěné sardelky, přidáme celá vejce, maso z kapra, osolíme, přidáme trochu strouhanky a vše promícháme. Uděláme bochánky velké jako koblížky a dáme p...

Rychlý vajíčkový salát

Rychlý vajíčkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 slepičích vajec, 3 lžíce majonézy, špetka bílého pepře, kousek pórku, špetka Vegety, špetka chilli

Natvrdo uvařená a oloupaná vejce, nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, přidáme majonézu, mletý bílý pepř, špetku chilli, trošku nasekaného pórku nebo bylinek, špetku Vegety bez glutamátu, promícháme a máme hotovo.

Bezový květ trochu jinak

Bezový květ trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 květů bezu černého, cca 3 lžíce hladké mouky, 3 slepičí vajíčka, 5 lžic olivového oleje, špetka barevného pepře, špetka Vegety

Připravíme si omyté bezové květy. Dále si připravíme hladké řidší těstíčko z vajíček, Vegety bez glutamátu, špetky mletého pepře a mouky. Do těstíčka pak postupně máčíme celé trsy bezových květů. Trsy si přidržíme za stopku a ihned po vytažení z t...

Cuketa s parmezánem

Cuketa s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 balení strouhaného sýru, 1 špetka Vegety, 2 lžíce parmezánu, špetka barevného pepře

Omyté a na kolečka nakrájené cukety přibližně 8 minut podusíme na pánvi na olivovém oleji, přidáme špetku Vegety bez glutamátu, pepře a vody, aby byla doměkka a ke konci posypeme cukety strouhaným sýrem. Počkáme, až se roztaví a přidáme ještě špet...

stránka: