Pohankové karbanátky s uzeným sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Pohanku propláchneme na sítu pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad pohankou. Přidáme vegetu a zakryjeme pokličkou. Vaříme tak dlouho, až se trochu vyvaří voda (přibližně 5 minut). Pak odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme dojít.
Poté přendáme do mísy, přidáme nastrouhaný uzený sýr, sušenou smaženou cibuli, pokrájenou šunku a medvědí česnek (nebo trochu sušeného). Do směsi rozklepneme vajíčko, okořeníme solí, kořením na mleté maso a dochutíme lahůdkovým droždím.
Pokud je směs řídká, zahustíme trochou strouhanky. Tvoříme placičky, které ještě obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji (nejlépe v lívanečníku).
Tip k receptu
Do karbanátků můžete přimíchat cokoli, co máte rádi - kousek uzeného masa nebo podušené houby.
Jana Smidži26. 08. 2015