Rasgulla koule se šafránem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mléko dáme vařit a až začne vřít, přidáme citrónovou šťávu. Poté odstavíme a mícháme, dokud se mléko nesrazí. Pak ho necháme překapat přes plátno - může to trvat i hodinu. Mezitím si připravíme cukrový sirup - svaříme krupicový cukr s 500 ml vody. Přidáme šafrán a 5 minut povaříme. Sraženinu z mléka propracujeme a vytvoříme z ní malé kuličky. Dáme je vařit do cukrového sirupu - asi 10 minut. Koule zdvojnásobí svůj objem. Podáváme je s oslazeným jogurtem posypané nasekanými pistáciemi a přelité zbylým cukrovým sirupem.
Tip k receptu
Místo pistácií můžeme dát i jiný druh oříšků - podle chuti.
sonizna02. 09. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 22. 09. 2015, 14:54

Svetlana 20. 10. 2015, 14:56

palino 27. 03. 2016, 17:09

hanka 08. 05. 2016, 18:44

majka 09. 05. 2019, 18:33

Kavanova Tereza 16. 05. 2019, 13:08

dušanka 03. 09. 2019, 19:38