Dort s pictáciemi a jahodami
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
3552
kalorií
32.0g
cukrů
283.0g
tuků
164.0g
bílkovin
Příprava
Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr, špetku soli, 1 vanilkový cukr a žloutky, opatrně promícháme. Mouku s maizenou promícháme a přes síto prosejeme k vaječné směsi. Přidáme mleté pistácie a vše zamícháme dohladka. Těsto rozetřeme do dortové formy vymazané máslem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
Tvaroh vyšleháme s mascarponem, zbylým i vanilkovým cukrem a citrónovou šťávou. Jahody omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Upečený korpus vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout. Pak jej vodorovně rozpůlíme. Spodní díl poklademe jahodami a na něj 3/4 krému. Přikryjeme druhým dílem a potřeme zbylým krémem a ozdobně poklademe zbylými jahodami. Chladíme přibližně 2 hodiny a můžeme podávat.
20. 05. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.