Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dort s pictáciemi a jahodami

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 10min
Nutriční hodnoty
3552 kalorií 32.0g cukrů 283.0g tuků 164.0g bílkovin

Příprava

Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr, špetku soli, 1 vanilkový cukr a žloutky, opatrně promícháme. Mouku s maizenou promícháme a přes síto prosejeme k vaječné směsi. Přidáme mleté pistácie a vše zamícháme dohladka. Těsto rozetřeme do dortové formy vymazané máslem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
Tvaroh vyšleháme s mascarponem, zbylým i vanilkovým cukrem a citrónovou šťávou. Jahody omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Upečený korpus vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout. Pak jej vodorovně rozpůlíme. Spodní díl poklademe jahodami a na něj 3/4 krému. Přikryjeme druhým dílem a potřeme zbylým krémem a ozdobně poklademe zbylými jahodami. Chladíme přibližně 2 hodiny a můžeme podávat.


Přidat na Pinterest
Ellis

20. 05. 2013, Recept navštíven: 1204x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
moze byt dobrý dort

17. 02. 2016, 14:40

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dort je vynikajuci

20. 03. 2016, 22:15

Přidat komentář

Facebook komentáře