Velikonoční banánový věnec
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
5352
kalorií
4.0g
cukrů
365.0g
tuků
126.0g
bílkovin
Příprava
Z masla, praškového a vanilkového cukru vymiešame hladký krém. Postupne pridáme žĺtky a miešame ďalších 10 minut. Banány ošúpeme, roztlačíme vidličkou na kašu a ušľaháme s rumom. Múku preosejeme s kypriacim práškom, štipkou soli, pridáme lieskovce a posekanú čokoládu na varenie a spolu s banánmi zapracujeme do vymiešaných žĺtkov. Do skoro hotového cesta zľahka vmiešame sneh. Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy a pečieme pri 180°C asi 50-60 minut.
Tip k receptu
Vychladnutý veniec vyklopíme, polejeme rozpustenou mliečnou čokoládou, vymiešanou nad parou a dáme stuhnúť. Ozdobíme šľahačkou, pistáciami a malými čokoládovými vajíčkami.
Jozef01. 02. 2011
Ingredience
- 4 vejce
- 4 měkčí banány
- 10 malých čokoladových vajíček
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 150 g cukru moučka
- 100 g čokolády na vaření
- 200 g mléčné čokolády
- 50 g sekaných lískových ořechů
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4-6 lžíc rumu
- špetka soli
- Na ozdobu: 1 lžice pistácií
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 kypřící prášek do pečiva
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.