Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 25min
Nutriční hodnoty
588 kalorií 0.0g cukrů 41.0g tuků 13.0g bílkovin

Příprava

Chřest očistíme, odřízneme tuhý konec a nakrájíme na drobno. Chřest vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Poté chřest scedíme. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme do světle hněda. Přidáme zeleninový bujón a důkladně promícháme, aby nám nevznikly hrudky. Přidáme chřest, 100 ml smetany, sůl a pepř dle chuti. Zbytek smetany ke šlehání ušleháme. Polévku podáváme horkou a ozdobenou ušlehanou šlehačkou a nasekanou pažitkou.

Bulb Tip k receptu

Polévku můžeme dochutit magi.


Milena

10. 06. 2009, Recept navštíven: 2306x


Přidat recenzi
kotátko
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrota

24. 08. 2014, 14:39

Přidat komentář

Facebook komentáře