Chřestová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
588
kalorií
0.0g
cukrů
41.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
Chřest očistíme, odřízneme tuhý konec a nakrájíme na drobno. Chřest vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Poté chřest scedíme. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme do světle hněda. Přidáme zeleninový bujón a důkladně promícháme, aby nám nevznikly hrudky. Přidáme chřest, 100 ml smetany, sůl a pepř dle chuti. Zbytek smetany ke šlehání ušleháme. Polévku podáváme horkou a ozdobenou ušlehanou šlehačkou a nasekanou pažitkou.
Tip k receptu
Polévku můžeme dochutit magi.
Milena10. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.