Kuřecí pánev s nádechem Indie
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Prsa rozkrájíme na menší plátky a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené plátky masa vyndáme z pánve a odložíme do tepla.
Na olej po opékání masa vhodíme cibuli a česnek, oboje nasekané nadrobno, orestujeme, přidáme rajčata nakrájená na malé kostičky, chvilku opékáme, pak zalijeme smetanou a přidáme všechno koření.
Brambory neloupeme, jen je dobře vydrhneme pod tekoucí vodou, překrájíme na čtvrtky a přidáme do pánve. Podle potřeby ještě lehce zředíme vodou, přiklopíme pokličkou a 10 minut dusíme. Po 10 minutách do pánve přidáme opečené plátky masa, dobře promícháme a pod pokličkou necháme ještě 5 minut dodusit na mírném ohni.
Tip k receptu
Množství koření nepřeháníme, muškátu, skořice a hřebíčku stačí jen jedna středně velká špetka. Ale díky koření je hotové jídlo úžasně voňavé a moc dobré :o).
Angel 66609. 05. 2012