Sambaro - indický zelný salát

Obtížnost

Čas přípravy

5min
Čas vaření
5min

Celkový čas

10min

Porce


Nutriční hodnoty

420 kalorií
0.0g cukrů
30.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Zelí rozsekáme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka, když vyprskají - (jako popcorn)
přidáme čertovo lejno nebo worcester, citronovou trávu a rozsekané zelené čili papričky a restujeme asi 30 sekund.
Přidáme citronovou šťávu a sůl.
Všechno na mírném ohni dobře promícháme a přidáme zelí a mrkev.
A stále na mírném ohni dobře promícháme - asi 2 minuty.
Podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu a sundáme ze sporáku.
Podáváme při pokojové teplotě, posypané nasekanými čerstvými lístky koriandru.

Tip k receptu

Doporučuji připravit salát alespoň 30 minut před podáváním.
Salát můžeme i vychladit v lednici, ale lepší je v pokojové teplotě /16-20°C/

přidejte na:
hOJSADLO

06. 09. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chuťovo vynikajuci šalát

27. 03. 2016, 17:12

Chybí obrázek
celkom chutný šalát

08. 06. 2017, 15:13

Přidat komentář
Ajaja
Tento salát znám a doporučuji všem, kteří upřednostňují pikantní chutě. Mně dělá dobře zejména v horkém počasí.

Ajaja 22. 09. 2012, 20:41

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.