Sambaro - indický zelný salát
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
5min
Celkový čas
10min
Porce
Nutriční hodnoty
420
kalorií
0.0g
cukrů
30.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Zelí rozsekáme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka, když vyprskají - (jako popcorn)
přidáme čertovo lejno nebo worcester, citronovou trávu a rozsekané zelené čili papričky a restujeme asi 30 sekund.
Přidáme citronovou šťávu a sůl.
Všechno na mírném ohni dobře promícháme a přidáme zelí a mrkev.
A stále na mírném ohni dobře promícháme - asi 2 minuty.
Podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu a sundáme ze sporáku.
Podáváme při pokojové teplotě, posypané nasekanými čerstvými lístky koriandru.
Tip k receptu
Doporučuji připravit salát alespoň 30 minut před podáváním.
Salát můžeme i vychladit v lednici, ale lepší je v pokojové teplotě /16-20°C/
06. 09. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.