Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sambaro - indický zelný salát

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 10min
Nutriční hodnoty
420 kalorií 0.0g cukrů 30.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Zelí rozsekáme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka, když vyprskají - (jako popcorn)
přidáme čertovo lejno nebo worcester, citronovou trávu a rozsekané zelené čili papričky a restujeme asi 30 sekund.
Přidáme citronovou šťávu a sůl.
Všechno na mírném ohni dobře promícháme a přidáme zelí a mrkev.
A stále na mírném ohni dobře promícháme - asi 2 minuty.
Podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu a sundáme ze sporáku.
Podáváme při pokojové teplotě, posypané nasekanými čerstvými lístky koriandru.

Bulb Tip k receptu

Doporučuji připravit salát alespoň 30 minut před podáváním.
Salát můžeme i vychladit v lednici, ale lepší je v pokojové teplotě /16-20°C/


Přidat na Pinterest
hOJSADLO

06. 09. 2011, Recept navštíven: 3897x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo vynikajuci šalát

27. 03. 2016, 17:12

Přidat komentář
Ajaja
Tento salát znám a doporučuji všem, kteří upřednostňují pikantní chutě. Mně dělá dobře zejména v horkém počasí.

Ajaja 22. 09. 2012, 20:41

Facebook komentáře