Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hořčičné semínko

Hořčičné semínko

Další názvy

Bělohořčice, ohnice

Použití v kuchyni

Hořčičné semínko se používá hlavně k nakládání okurek, zeleniny nebo hub, do koření na uzeniny a do rybích marinád. V Indii se využívá hnědá hořčice nebo hořčice sareptská, z jejichž semen se vyrábí olej, ale také se mohou užívat přímo. Osmažením v oleji získávají jemnější oříškovou příchuť a přidáním na poslední chvíli si uchovávají svou ostrou chuť příznačnou jen pro hořčici. Hořčice je rovněž nezbytná při konzervaci potravin.

Rady

Hořčice pomáhá trávit tučná jídla, proto ji neváhejte servírovat například k těžkým masitým jídlům.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní ...

Bombajské brambory s fazolkami

Bombajské brambory s fazolkami

Brambory uvaříme, nejlépe den předem. Na oleji osmažíme hořčičná semínká, kurkumu a nasekané chilli papri...

Domácí pálivější hořčice

Domácí pálivější hořčice

Semínko pomeleme na prášek a poté vmixujeme zbývající ingredience. Směs vložíme na pánev a krátce zahřejeme...

Zelí po alsasku

Zelí po alsasku

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí a strouhané jablko, okořeníme, osolíme, podlijeme vývarem a ...

Čerstvá domácí hořčice

Čerstvá domácí hořčice

Nejprve si necháme projít varem ocet a necháme vychladnout. Hořčičná semínka umeleme na mlýnku na mák a míc...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hořčičné semínko Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře