Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Nakládání okurek

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 2h 20min , porce

644 kalorií, 60.0g cukrů, 0.0g tuků, 30.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Okurky řádně očistíme od chloupků kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Pomocí octu a vody si připravíme nálev Pikanta dle návodu. Mezitím, co se bude nálev vařit, připravíme si 1l sklenice na zavařování i s víčky. Dbáme na to, aby byly sklenice řádně umyty, aby se nám v nich okurky nezakalily nebo nezkazily. Načistíme si zeleninu a omyjeme ji. Na dno sklenice pak dáme 2 kolečka mrkve, 2-3 kolečka křenu a jednu malou snítku kopru (je velice aromatický, takže opravdu jen malou snítku) a 1/2 tenkého kolečka cibule. Poté začneme do sklenice utlačovat omyté okurky. Až je sklenice plná, naložíme nahoru stejný poměr zeleniny, jako jsme dávali na dno sklenice. Vše zalijeme připraveným nálevem a sklenici utěsníme. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny okurky. Připravíme si plech do trouby, na jehož dno dáme starou utěrku nebo ručník a zalijeme ho vodou, aby byl zcela ponořen a v plechu byla voda tak cca 5 cm. Naklademe na něj sklenice okurek s dobře uzavřeným víčkem a necháme sterilizovat 15 min. v předehřáté troubě na 130-150 °C. Pokud máme rádi okurky měkčí, necháme je tam déle. Po 15 minutách vytáhneme opatrně sklenice z trouby a postavíme je víčkem dolů, abychom zjistili, zda netečou a sterilizace proběhla v pořádku. Zavařené okurky necháme takto vychladnout a uschováme je na chladnější tmavé místo.

Bulb Tip k receptu

Pokud překročíme limit 15 minut sterilizace, okurky nebudou tvrdé a křupavé. Zavařujeme co nejmenší okurky, protože ty mají pak nejlepší chuť.

Šéfredaktor

16. 08. 2009, Recept navštíven: 10917x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Nakládání okurek

Nakládání okurek

Okurky řádně očistíme od chloupků kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Pomocí octu a vody si připravíme n...

Zobrazit všechny podobné recepty k Nakládání okurek Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře