Asafoetida

Asafoetida

Další názvy

čertovo lejno, Ferula asafoetida

Použití v kuchyni

Díky hroznému zápachu čerstvé asafoetidy ji nemůžeme označit za surovinu zvyšující hodnotu potravin, ale po smažení (a v malé dávce) pryskyřce se chuť stává spíš příjemnou, hlavně pro chuťové pohárky na západě. Jinak nazývaná “prášková asafoetida” je pryskyřice smíchaná s rýžovou moukou a proto je méně výrazné chuti, ale snadněji se používá.

Rady

Worcestershire sauce obsahuje poměrně velké množství čertova lejna, tak se dá nahradit několika kapkami worcestru.

 

 

Zdroj obrázku: http://www.ayurvedaclinic.eu

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.