Kuřecí prsa Tikka Masala

Obtížnost

Čas přípravy

5min
Čas vaření
15min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

1920 kalorií
0.0g cukrů
143.0g tuků
137.0g bílkovin


Příprava

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky(asi jako na guláš), osolíme.
V kastrolu na malém plameni ořejeme olej a přidáme do něj celou skořici a kardamon a chvilku mícháme, aby se olej provoněl.
Pak přidáme maso a opečeme, stačí jen chvíli, aby se zatáhlo, přidáme podélně na plátky nakrájenou cibuli, zázvor a česnek a zase dobře promícháme, přidáme všechno suché koření a po chvíli přidáme rajče nakrájené na drobné kostičky a rajčatový protlak, osolíme podle chuti. Pokud je jídlo suché, přidáme trošku vody a dusíme bez pokličky asi 10-15 minut. Tekutina se nesmí vyvařit.
Na závěr přidáme kokosové mléko a ještě vaříme asi 1-2 minuty. Ochutnáme a případně osolíme.
Maso by mělo být hodně měkké, téměř by se mělo rozpadat a sosík by měl mít řidčí konzistenci (je možno jej trochu zahustit máčeným škrobem, ale Indové to nedělají).
Podáváme posypané čerstvým koriandrem a nudličkami čilli s dušenou rýží, nejlépe s Basmati nebo s plackami chapatti, hodí se i arabský chléb a jíme rukou.
Já dávám přednost rýži a příboru.
Indové dělají Tikka Masalu z celého kuřete, kuře i s kostí rozsekají na kousky a dusí tak dlouho, dokud se maso neodděluje od kosti.

Tip k receptu

Místo Garam Masaly lze použít Tandoori Masalu jídlo dostane jinou chuť a barvu.

přidejte na:
hOJSADLO

08. 08. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi chutné jedlo

14. 01. 2017, 19:43

Chybí obrázek
velmi dobrá príprava kuracích prs

27. 03. 2017, 09:55

Chybí obrázek
recept s použitím rôznych korenín je veľmi chutný

24. 04. 2017, 09:52

Chybí obrázek
kuracie prsia chutne urobené

08. 06. 2017, 11:17

Chybí obrázek
kuracie prsia chutné, vyborné korenie v recepte

20. 06. 2017, 20:01

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.