Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Garam masala

Garam masala

Použití v kuchyni

Garam masála je v indické kuchyni stejně důležitá jako kari směsi. Její základ tvoří černý pepř, křížový kmín, muškát, hřebíček, skořice, koriandr a bobkový list. Jsou možné i jiné kombinace, které dají vzniknout jemnějšímu odstínu chuti (s kardamomem) nebo ostřejší masale (s chilli, fenyklem, sezamem a ajowanem). Typickým je pro garam masalu použití v bramborových knedlíčcích. Lze ji ale libovolně přidat do jakéhokoli tepelně upraveného jídla.

Rady

Nejlepší je přidat ji až ke konci tepelné přípravy.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kořeněné kuře s mangovým salátem

Kořeněné kuře s mangovým salátem

Kuře potřeme olejem, osolíme, posypeme garam masalou a osmažíme 6 minut z každé strany. Mango nakrájíme na...

Kuřecí maso v kefírovém kabátku

Kuřecí maso v kefírovém kabátku

Kuřecí prsa naklepeme. Pokud jsou větší, rozřízneme je na slabší plátky. Osolíme, opepříme a dáme do misky....

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Nejprve si připravíme koření na jehněčí maso: smícháme kmín, koriandr, sůl, pepř, garam masala a skořici. ...

Zámecké ragú

Zámecké ragú

Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme anglickou slaninu. Orestujeme, přidáme maso, n...

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Plátky vepřové pečeně naklepeme, osolíme a nařízneme okraje. Pak je naložíme do marinády, kterou si připrav...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Garam masala Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře