Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
120
kalorií
15.0g
cukrů
0.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve si připravíme koření na jehněčí maso: smícháme kmín, koriandr, sůl, pepř, garam masala a skořici.
Jehněčí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme je v koření.
Nyní si připravíme tzatziki: smícháme řecký jogurt, nasekanou šalotku, utřený česnek, mátu, nastrouhanou okurku a med. Vmícháme také semínka z granátového jablka.
Jehněčí grilujeme 8 minut – každý kousek napíchneme na špejli (jako jednohubku) a podáváme s tzatziky.
Tip k receptu
Použít můžeme také vepřovou panenku, která je u nás dostupnější.
sonizna27. 10. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.