Indické džaldí-džaldí
Obtížnost
Čas přípravy
1h 5min
Čas vaření
0min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
4656
kalorií
75.0g
cukrů
212.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Jablka pokrájíme na kousky a smícháme s pokrájenými švestkami a skořicí. V jiné míse smícháme mouku, cukr a skořici. Do hlubokého pekáče nasypeme polovinu směsi a navrch dáme jablečnou směs. Pak oloupeme oba banány, rozřízneme je podélně na polovinu a položíme na jablka. Nasypeme druhou polovinu směsi a rovnoměrně přelijeme rozpuštěným máslem.
Pečeme asi 50-60 minut na 180°C.
Po vychladnutí pokrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky.
Tip k receptu
Můžete servírovat ozdobené šlehačkou, ale mě nejvíc chutná jen tak.
Skvělě chutná, když polovinu množství jablek nahradíte hruškami. Ale nesmějí být přezrálé.
30. 06. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.