Hnědý cukr

Sacharosa, běžným označením cukr. Vyrábí se ze třtiny. Ta se nejdříve čistí, poté se krájí na malé hranolky, ze kterých se v pozdějších procesech získává sladká šťáva různých konzistencí. Ta prochází složitou úpravou, kdy se oddělují nepotřebné látky, které by bránily v krystalizaci. V poslední době se doporučuje nahradit bílý cukr hnědým, což je cukr, který nebyl při výrobě dostatečně očištěn od melasy. Má jemně karamelový nádech a to nejen vzhledově, ale i chuťově. Rozeznáváme několik typů – Demerara (přidává se do míchaných drinků), Muscovado (dochucení pokrmů vycházejících z receptů inspirovaných Asií), Turbinado (využívá se ke slazení čaje nebo kávy).
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář