Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Šílený masový koule

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 15min
Nutriční hodnoty
4288 kalorií 0.0g cukrů 217.0g tuků 251.0g bílkovin

Příprava

Do mísy dáme mleté maso, strouhanku, vejce a instantní polévku. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Z hmoty vytvarujeme koule o průměru asi 7 cm (asi 70 gr.), klademe je na pekáček. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme protlak a po chvíli chilli omáčku a brusinky. Když se omáčka začne vařit, přidáme cukr a zelí, promícháme a ochutíme dle potřeby solí a pepřem. Pokud je omáčka hustá, přidáme trochu vody. Omáčku nalijeme na masové koule do pekáče. Nemícháme! Pečeme 2 hodiny při 180°C. Asi po 30 minutách můžeme opatrně promíchat, ale není to nutné. Servírujeme na talíři posypané na hrubo rozsekanou petrželovou natí. Jako příloha se osvědčily topinky nebo tousty s česnekem, ale i knedlíky, těstoviny či rýže.

Bulb Tip k receptu

Nám ten sos více chuná sladší, tak dáváme víc cukru, ale záleží na chuti.
Pokud nemáte instantní cibulačku dá se nahradit asi třemi cibulemi nakrájenými na plátky, orestovanými na trošce oleje dozlatova a zalité asi 2 dcl bílého vína (+sůl, pepř, kmín a muškátový oříšek). Tuto směs je nutno zredukovat na polovinu a nechat zchladnout a zchladlou ji přidat k masu.
Chilli omáčka by měla být na bázi kečupu třeba Heins apod. ne asijské chilli omáčky na bázi papriky.


Přidat na Pinterest
hOJSADLO

30. 11. 2012, Recept navštíven: 2590x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trochu dlhsia príprava ale stoji za to

23. 09. 2015, 20:16

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborne masko

18. 10. 2015, 19:25

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fantastické mäso

31. 12. 2015, 16:52

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
naozaj velmi chutný recept

14. 02. 2016, 10:34

Přidat komentář

Facebook komentáře