Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Králičí vývar s quinoou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 3h 0min
Nutriční hodnoty
2592 kalorií 0.0g cukrů 280.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C.
Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ní poslední vrstvu „kabátku“.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Polovinu z ní opečeme na směsi z másla a oleje. Po chvíli zalijeme vínem a necháme ho vypařit. Poté přidáme předpečený skelet, litr a půl vody a koření. Necháme 2 hodiny „táhnout“ (tj. vaříme na co nejmírnějším plameni).
Zbylou zeleninu nakrájíme na tenká kolečka nebo na nudličky (podle chuti).
Z králičího skeletu obereme zbylé maso a vrátíme ho do polévky.
Quinou vaříme 15 minut ve vodě okořeněné kurkumou, římským kmínem a solí. Poté přidáme do polévky.
Nakonec přidáme i zbylou zeleninu, ale už nevaříme – necháme ji jen tak na pět minut odležet v horké polévce.

Bulb Tip k receptu

Koření do polévky jsme mohli restovat zároveň s kořenovou zeleninou – lépe by pustilo vůni.


Přidat na Pinterest
sonizna

16. 02. 2016, Recept navštíven: 643x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře