Králičí vývar s quinoou

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
2h 30min

Celkový čas

3h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2592 kalorií
0.0g cukrů
280.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C.
Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ní poslední vrstvu „kabátku“.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Polovinu z ní opečeme na směsi z másla a oleje. Po chvíli zalijeme vínem a necháme ho vypařit. Poté přidáme předpečený skelet, litr a půl vody a koření. Necháme 2 hodiny „táhnout“ (tj. vaříme na co nejmírnějším plameni).
Zbylou zeleninu nakrájíme na tenká kolečka nebo na nudličky (podle chuti).
Z králičího skeletu obereme zbylé maso a vrátíme ho do polévky.
Quinou vaříme 15 minut ve vodě okořeněné kurkumou, římským kmínem a solí. Poté přidáme do polévky.
Nakonec přidáme i zbylou zeleninu, ale už nevaříme – necháme ji jen tak na pět minut odležet v horké polévce.

Tip k receptu

Koření do polévky jsme mohli restovat zároveň s kořenovou zeleninou – lépe by pustilo vůni.

přidejte na:
Chybí obrázek

16. 02. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chuťovo výborný vývar

30. 04. 2019, 19:06

Chybí obrázek
vývar chuťovo skvelý

21. 05. 2019, 10:23

Chybí obrázek
robím často, vyskúšané, dobý recept

30. 05. 2019, 10:37

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.