Králičí vývar s quinoou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C. Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ní poslední vrstvu „kabátku“. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Polovinu z ní opečeme na směsi z másla a oleje. Po chvíli zalijeme vínem a necháme ho vypařit. Poté přidáme předpečený skelet, litr a půl vody a koření. Necháme 2 hodiny „táhnout“ (tj. vaříme na co nejmírnějším plameni).
Zbylou zeleninu nakrájíme na tenká kolečka nebo na nudličky (podle chuti). Z králičího skeletu obereme zbylé maso a vrátíme ho do polévky. Quinou vaříme 15 minut ve vodě okořeněné kurkumou, římským kmínem a solí. Poté přidáme do polévky. Nakonec přidáme i zbylou zeleninu, ale už nevaříme – necháme ji jen tak na pět minut odležet v horké polévce.
Tip k receptu
Koření do polévky jsme mohli restovat zároveň s kořenovou zeleninou – lépe by pustilo vůni.
sonizna16. 02. 2016