Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Mungo výhonky

Mungo výhonky

Přidat na Pinterest

Mungo je druh fazole pocházející z Indie. Má zelenavou barvu a dá se přirovnat k hrášku. Obsahuje mnoho bílkovin, vitaminy skupiny B, vitamin K, kyselinu listovou a minerální látky jako je vápník, hořčík, draslík, železo a fosfor. Aby se zvýšil obsah těchto cenných látek, nechává se tato luštěnina naklíčit a tím se získávají čerstvé výhonky. Ty se dají konzumovat tepelně neupravené nebo jen lehce oblanšírované a využívají se zejména so nejrůznějších salátů z těstovin, rýže a zeleniny či do polévek. Jejich konzumace je vhodná po celý rok, populární však bývá hlavně v jarních měsících př očistných kůrách neboť podporují detoxikaci organizmu. Výhonky zakoupíte běžně v obchodech již naklíčené a to v úseku ovoce - zelenina.

 

Zdroj obrázku: keystory.webnode.cz, 13cups.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Těstoviny s houbami a sójovou smetanou

Těstoviny s houbami a sójovou smetanou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Na olivovém oleji orestujeme cibulku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme je směsí z oleje a grilovacího koření. Po třiceti minutách marinován...

Vietnamské krevetové závitky

Vietnamské krevetové závitky

Krevetky krátce opečeme na oleji. Nudle spaříme horkou vodou – necháme chvíli odstát a až jsou nudle měkk...

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Očištěnou makrelu bez kůže a kostiček rozmělníme na malé části, smícháme ji s tvarohem a česnekem, který js...

Andie's bulgurito

Andie's bulgurito

Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Mungo výhonky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře