Jak si upravit na jaře jídelníček

Zima je oficiálně pryč. S jejím odchodem bychom však kromě změny šatníku měli upravit i jídelníček. Proč? Tělo je po zimě unavené, povětšinou mu chybí vitaminy a minerály nebo je zanesené toxiny. S lehkou úpravou jídel však můžete organismus pročistit a dodat mu přesně to, čeho se mu během zimy nedostávalo.

Určitě jste již někdy četli o jarní detoxikaci organismu. Ta však může být pro absolutní začátečníky hodně náročná. Chcete-li však své tělo i tak nastartovat, postačí vám za tímto účelem malá úprava jídelníčku.

KLÍČKY A VÝHONKYJak si upravit na jaře jídelníček

Jaro je symbolem nového života. Příroda se probouzí a pučí první semínka. A právě tímto stavem se můžete inspirovat i u sebe – zařaďte do jídelníčku klíčky bylin či výhonky. Takové potraviny jsou neuvěřitelně užitečným zdrojem vitaminů a minerálů, navíc se hodí do teplé i studené kuchyně. Vyzkoušejte například klíčky mungo, řeřichu nebo bambusové výhonky.

JARNÍ ZELENINA

Zelenina by měla být základním stavebním kamenem každého jídelníčku, nejen na jaře. Pokud se navíc zaměříte na tu se zelenou barvou, milým bonusem vám bude přirozená očista jater, ledvin a krve. Skvělou potravinou pro jaro je například chřest, který dokáže tišit zažívací problémy a je pro toto období typický.

MOŘSKÉ A SLADKOVODNÍ RYBYJak si upravit na jaře jídelníček

Zima bere tělu opravdu mnoho. Organismus je nejen vyčerpaný, ale také dehydratovaný a jede prakticky na záložní režim. Právě proto nepodceňujte jídla složená z ryb. Ryby totiž obsahují zdravé tuky a vitamin D, který pomáhá předcházet jarní únavě.

SUPERPOTRAVINY

Superpotraviny své označení získaly hlavně proto, že jsou považovány za silné antioxidanty (přirozeně detoxikují tělo od škodlivých látek). Jejich doplnění na jaře vám může pomoci nastartovat organismus. Patří mezi ně například mladý ječmen, chlorella či spirulina.

přidejte na:
BB

06. 04. 2022

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář