Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 0min , Čas vaření: 8min
Celkový čas: 8min , porce

127 kalorií, 0.0g cukrů, 10.0g tuků, 6.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s tymiánem a dáme vařit do osolené vody na cca 3 – 5 minut. Po uvaření dáme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy. Do osolené a s troškou octa ochucené vařící vody dáme vařit rozklepnuté vajíčko tak, aby zůstal žloutek tekutý a obalený bílkem, to znamená asi na 2- 3 minuty. Na celerovou strouhanku potřebujeme 100 g celeru, který nastrouháme nahrubo a osmažíme v oleji do zlata, necháme okapat a vychladit. Na talíř poklademe teplý chřest ( bez provázku a tymiánu), pokapeme máslem, na chřest dáme vajíčko, které nařízneme, aby trošku vytekl žloutek a posypeme rozdrobeným smaženým celerem.

Barbora Šumná

06. 05. 2013, Recept navštíven: 1007x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s tymiánem...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Roxana
Nakupovat chřest jsem se po letech naučila pravidelně a tak vítám každý recept, zkoušela jsem - výborné! :-) Díky.

Roxana 15. 05. 2014, 08:47

Facebook komentáře