Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

0min
Čas vaření
8min

Celkový čas

8min

Porce


Nutriční hodnoty

127 kalorií
0.0g cukrů
10.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s tymiánem a dáme vařit do osolené vody na cca 3 – 5 minut. Po uvaření dáme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy. Do osolené a s troškou octa ochucené vařící vody dáme vařit rozklepnuté vajíčko tak, aby zůstal žloutek tekutý a obalený bílkem, to znamená asi na 2- 3 minuty. Na celerovou strouhanku potřebujeme 100 g celeru, který nastrouháme nahrubo a osmažíme v oleji do zlata, necháme okapat a vychladit. Na talíř poklademe teplý chřest ( bez provázku a tymiánu), pokapeme máslem, na chřest dáme vajíčko, které nařízneme, aby trošku vytekl žloutek a posypeme rozdrobeným smaženým celerem.

přidejte na:
Šéfredaktor

06. 05. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vynikajuci recept

Svetlana 13. 02. 2017, 12:15

Přidat komentář
Roxana
Nakupovat chřest jsem se po letech naučila pravidelně a tak vítám každý recept, zkoušela jsem - výborné! :-) Díky.

Roxana 15. 05. 2014, 08:47