Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
8min 8min
Nutriční hodnoty
127 kalorií 0.0g cukrů 10.0g tuků 6.0g bílkovin

Příprava

Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s tymiánem a dáme vařit do osolené vody na cca 3 – 5 minut. Po uvaření dáme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy. Do osolené a s troškou octa ochucené vařící vody dáme vařit rozklepnuté vajíčko tak, aby zůstal žloutek tekutý a obalený bílkem, to znamená asi na 2- 3 minuty. Na celerovou strouhanku potřebujeme 100 g celeru, který nastrouháme nahrubo a osmažíme v oleji do zlata, necháme okapat a vychladit. Na talíř poklademe teplý chřest ( bez provázku a tymiánu), pokapeme máslem, na chřest dáme vajíčko, které nařízneme, aby trošku vytekl žloutek a posypeme rozdrobeným smaženým celerem.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

06. 05. 2013, Recept navštíven: 1266x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci recept

13. 02. 2017, 12:15

Přidat komentář
Roxana
Nakupovat chřest jsem se po letech naučila pravidelně a tak vítám každý recept, zkoušela jsem - výborné! :-) Díky.

Roxana 15. 05. 2014, 08:47

Facebook komentáře