Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s tymiánem a dáme vařit do osolené vody na cca 3 – 5 minut. Po uvaření dáme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy. Do osolené a s troškou octa ochucené vařící vody dáme vařit rozklepnuté vajíčko tak, aby zůstal žloutek tekutý a obalený bílkem, to znamená asi na 2- 3 minuty. Na celerovou strouhanku potřebujeme 100 g celeru, který nastrouháme nahrubo a osmažíme v oleji do zlata, necháme okapat a vychladit. Na talíř poklademe teplý chřest ( bez provázku a tymiánu), pokapeme máslem, na chřest dáme vajíčko, které nařízneme, aby trošku vytekl žloutek a posypeme rozdrobeným smaženým celerem.
Roxana 15. 05. 2014, 08:47