Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

656 kalorií
4.0g cukrů
6.0g tuků
31.0g bílkovin


Příprava

Kančí plec nakrájíme na menší kostky a dáme ji pomalu upéct do trouby s překrájenou cibulí a vepřovým sádlem. Pečeme při teplotě 140°C doměkka. Po upečení maso semeleme i s kachními játry. Do směsi přidáme čerstvý tymián, sůl, pepř a portské víno. Dokořeníme dle chuti. Po dochucení směs vložíme do připravených kokotek, které jsme vytřeli rozpuštěným sádlem. Pečeme v předem předehřáté troubě na 80°C po dobu 20 minut. Po upečení a vychladnutí posypeme sušenými brusinkami.
Dýni omyjeme a zbavíme tvrdé slupky a jadýrek, která se nacházejí uvnitř. Po očištění dýni nakrájíme na menší kostky cca 1 cm velké. Na kamnech si připravíme cukrový rozvar z vody a cukru, do kterého přidáme hřebíček a celou skořici. Do tohoto rozvaru vložíme dýni a vaříme do poloměkka. Po uvaření dýni vyndáme a cukrový rozvar svaříme do hustoty sirupu, který potom nalijeme na kostičky dýně vedle paštiky. Tu posypeme řeřichou, doplníme čerstvé pečivo a můžeme podávat.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 02. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Skvělý recept. Sice jsem jej dělala jen jednou, ale všem chutnalo.
Přidané ingredience: sypu jen mraženými brusinkami

19. 02. 2013, 12:21

Chybí obrázek
chutná paštika

31. 05. 2016, 13:03

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.