Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

656 kalorií
4.0g cukrů
6.0g tuků
31.0g bílkovin


Příprava

Kančí plec nakrájíme na menší kostky a dáme ji pomalu upéct do trouby s překrájenou cibulí a vepřovým sádlem. Pečeme při teplotě 140°C doměkka. Po upečení maso semeleme i s kachními játry. Do směsi přidáme čerstvý tymián, sůl, pepř a portské víno. Dokořeníme dle chuti. Po dochucení směs vložíme do připravených kokotek, které jsme vytřeli rozpuštěným sádlem. Pečeme v předem předehřáté troubě na 80°C po dobu 20 minut. Po upečení a vychladnutí posypeme sušenými brusinkami.
Dýni omyjeme a zbavíme tvrdé slupky a jadýrek, která se nacházejí uvnitř. Po očištění dýni nakrájíme na menší kostky cca 1 cm velké. Na kamnech si připravíme cukrový rozvar z vody a cukru, do kterého přidáme hřebíček a celou skořici. Do tohoto rozvaru vložíme dýni a vaříme do poloměkka. Po uvaření dýni vyndáme a cukrový rozvar svaříme do hustoty sirupu, který potom nalijeme na kostičky dýně vedle paštiky. Tu posypeme řeřichou, doplníme čerstvé pečivo a můžeme podávat.

přidejte na:
700413

18. 02. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Skvělý recept. Sice jsem jej dělala jen jednou, ale všem chutnalo.
Přidané ingredience: sypu jen mraženými brusinkami

maruskaji 19. 02. 2013, 12:21

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutná paštika

katka16031 31. 05. 2016, 13:03

Přidat komentář