Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 20min , porce

656 kalorií, 4.0g cukrů, 6.0g tuků, 31.0g bílkovin

Příprava

Kančí plec nakrájíme na menší kostky a dáme ji pomalu upéct do trouby s překrájenou cibulí a vepřovým sádlem. Pečeme při teplotě 140°C doměkka. Po upečení maso semeleme i s kachními játry. Do směsi přidáme čerstvý tymián, sůl, pepř a portské víno. Dokořeníme dle chuti. Po dochucení směs vložíme do připravených kokotek, které jsme vytřeli rozpuštěným sádlem. Pečeme v předem předehřáté troubě na 80°C po dobu 20 minut. Po upečení a vychladnutí posypeme sušenými brusinkami.
Dýni omyjeme a zbavíme tvrdé slupky a jadýrek, která se nacházejí uvnitř. Po očištění dýni nakrájíme na menší kostky cca 1 cm velké. Na kamnech si připravíme cukrový rozvar z vody a cukru, do kterého přidáme hřebíček a celou skořici. Do tohoto rozvaru vložíme dýni a vaříme do poloměkka. Po uvaření dýni vyndáme a cukrový rozvar svaříme do hustoty sirupu, který potom nalijeme na kostičky dýně vedle paštiky. Tu posypeme řeřichou, doplníme čerstvé pečivo a můžeme podávat.

700413

18. 02. 2013, Recept navštíven: 1178x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Skvělý recept. Sice jsem jej dělala jen jednou, ale všem chutnalo.
Přidané ingredience: sypu jen mraženými brusinkami

19. 02. 2013, 12:21

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná paštika

31. 05. 2016, 13:03

Přidat komentář

Facebook komentáře