Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
656 kalorií 4.0g cukrů 6.0g tuků 31.0g bílkovin

Příprava

Kančí plec nakrájíme na menší kostky a dáme ji pomalu upéct do trouby s překrájenou cibulí a vepřovým sádlem. Pečeme při teplotě 140°C doměkka. Po upečení maso semeleme i s kachními játry. Do směsi přidáme čerstvý tymián, sůl, pepř a portské víno. Dokořeníme dle chuti. Po dochucení směs vložíme do připravených kokotek, které jsme vytřeli rozpuštěným sádlem. Pečeme v předem předehřáté troubě na 80°C po dobu 20 minut. Po upečení a vychladnutí posypeme sušenými brusinkami.
Dýni omyjeme a zbavíme tvrdé slupky a jadýrek, která se nacházejí uvnitř. Po očištění dýni nakrájíme na menší kostky cca 1 cm velké. Na kamnech si připravíme cukrový rozvar z vody a cukru, do kterého přidáme hřebíček a celou skořici. Do tohoto rozvaru vložíme dýni a vaříme do poloměkka. Po uvaření dýni vyndáme a cukrový rozvar svaříme do hustoty sirupu, který potom nalijeme na kostičky dýně vedle paštiky. Tu posypeme řeřichou, doplníme čerstvé pečivo a můžeme podávat.


Přidat na Pinterest
700413

18. 02. 2013, Recept navštíven: 1424x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Skvělý recept. Sice jsem jej dělala jen jednou, ale všem chutnalo.
Přidané ingredience: sypu jen mraženými brusinkami

19. 02. 2013, 12:21

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná paštika

31. 05. 2016, 13:03

Přidat komentář

Facebook komentáře