Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Portské víno

Portské víno

Přidat na Pinterest

Víno pocházející z Portugalska, z města Porto.Vzniklo potřebou alkoholově posílit běžné červené víno. Dnes, jakmile dosáhne obsah alkoholu ve víně 8%, smíchí se s vinou pálenkou, která proces kvašení zastaví. Víno se pak řež s jinými ročníky a po několik měsíců se přelévá do jiných sudů, než tato směs vína a pálenky získá svou typickou chuť, barvu a vůni. Portského vína je několik druhů lišící se barvou, vůní, silou nebo chutí (od sladké po zcela suchou). Červené portské víno by se mělo podávat při teplotě 18 stupňů, bílé pak vychlazené na -14 stupňů. Hodí se např. k sýrům, ořechům, olivám.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Salát s pečenou křepelkou

Salát s pečenou křepelkou

Neprve si připravíme dresink. Limetkovou šťávu vyšleháme se slunečnicovým olejem a vmícháme chilli papričku...

Pečené nektarinky s mandlemi

Pečené nektarinky s mandlemi

Nektarinky rozpůlíme a odstraníme pecku. Naskládáme je na plech řeznou stranou nahoru. Z mandlí odložíme dv...

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Kančí plec nakrájíme na menší kostky a dáme ji pomalu upéct do trouby s překrájenou cibulí a vepřovým sádle...

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Očištěný srnčí hřbet rozdělíme na porce, ochutíme pepřem, rozmarýnem, rozmačkaným jalovcem a marinujeme v o...

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Portské víno Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře