Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Obtížnost Čas přípravy
3h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 3h 40min
Nutriční hodnoty
230 kalorií 0.0g cukrů 12.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Očištěný srnčí hřbet rozdělíme na porce, ochutíme pepřem, rozmarýnem, rozmačkaným jalovcem a marinujeme v oleji asi 3 hodiny. Osolíme a opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova. Stáhneme teplotu a přidáme kostičku másla, rozmarýn z marinády a pomalu dopečeme.
Na másle zprudka opečeme celé oloupané šalotky. Když zezlátnou, přisypeme cukr, snížíme teplotu a necháme cukr zkaramelizovat. Přidáme tymián, přilijeme víno a necháme ho pomalu vyvařit. Poté přilijeme část kuřecího vývaru a opět necháme skoro vyvařit, to opakujeme, dokud nejsou šalotky měkké a asi z třetiny ponořené v lesklé, husté omáčce.
Po upečení necháme odležet na teplém místě alespoň 5 minut. Odleželé maso překrojíme na dva či tři plátky a podáváme. Jako příloha je dobré bramborovo-celerové pyré a zelené fazolky.

Bulb Tip k receptu

Zvěřinu vhodnou k minutkové úpravě se doporučuje péci na stupeň medium rare (vnitřní teplota 45-48°C), kdy zůstane maso krásně měkké a šťavnaté. Pokud srnčí nebo i jinou zvěřinu úplně propečeme, maso bude suché. Důležité je i odpočinutí, během kterého se v mase vyrovná teplota a při krájení z něj nevytéká šťáva.


Smart Press

11. 05. 2012, Recept navštíven: 2337x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné

02. 10. 2015, 15:17

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

30. 11. 2015, 11:04

Přidat komentář

Facebook komentáře