Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 3h 10min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 3h 40min , porce

230 kalorií, 0.0g cukrů, 12.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

Očištěný srnčí hřbet rozdělíme na porce, ochutíme pepřem, rozmarýnem, rozmačkaným jalovcem a marinujeme v oleji asi 3 hodiny. Osolíme a opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova. Stáhneme teplotu a přidáme kostičku másla, rozmarýn z marinády a pomalu dopečeme.
Na másle zprudka opečeme celé oloupané šalotky. Když zezlátnou, přisypeme cukr, snížíme teplotu a necháme cukr zkaramelizovat. Přidáme tymián, přilijeme víno a necháme ho pomalu vyvařit. Poté přilijeme část kuřecího vývaru a opět necháme skoro vyvařit, to opakujeme, dokud nejsou šalotky měkké a asi z třetiny ponořené v lesklé, husté omáčce.
Po upečení necháme odležet na teplém místě alespoň 5 minut. Odleželé maso překrojíme na dva či tři plátky a podáváme. Jako příloha je dobré bramborovo-celerové pyré a zelené fazolky.

Bulb Tip k receptu

Zvěřinu vhodnou k minutkové úpravě se doporučuje péci na stupeň medium rare (vnitřní teplota 45-48°C), kdy zůstane maso krásně měkké a šťavnaté. Pokud srnčí nebo i jinou zvěřinu úplně propečeme, maso bude suché. Důležité je i odpočinutí, během kterého se v mase vyrovná teplota a při krájení z něj nevytéká šťáva.

Smart Press

11. 05. 2012, Recept navštíven: 2184x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pečený srnčí hřbet

Pečený srnčí hřbet

Srnčí hřbet omyjeme, osušíme a odblaníme. Nasolíme. V hmoždíři utlučeme jalovčinky, smícháme je s přepuštěn...

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Mäso zbavíme kosti a blán, posolíme, posypeme paprikou, tymianom a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Potom...

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Ze hřbetu vykrojíme maso, dáme je do pekáče i s vykrojeným hřbetem, očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme ...

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Očištěný srnčí hřbet rozdělíme na porce, ochutíme pepřem, rozmarýnem, rozmačkaným jalovcem a marinujeme v o...

Zobrazit všechny podobné recepty k Srnčí hřbet s šalotkami a vínem Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné

02. 10. 2015, 15:17

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

30. 11. 2015, 11:04

Přidat komentář

Facebook komentáře