Pečené nektarinky s mandlemi

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

12min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 2min

Porce


Nutriční hodnoty

2256 kalorií
91.0g cukrů
149.0g tuků
34.0g bílkovin


Příprava

Nektarinky rozpůlíme a odstraníme pecku. Naskládáme je na plech řeznou stranou nahoru. Z mandlí odložíme dvě lžíce a ty nasekáme nahrubo a opečeme nasucho v pánvi. Sušenky a neopečené mandle rozdrtíme na jemno. Přidáme máslo, opečené mandle, cukr a vejce a pořádně promícháme. Touto směsí plníme nektarinky - měli bychom rozdělit celou směs. Polijeme portským vínem a pečeme na 180 °C, asi 40-45 minut dozlatova a dokřupava. Podáváme teplé s řeckým jogurtem.

Tip k receptu

V původním receptu se používá víno odrůdy marsala – je to italské víno, které je něco mezi vínem a sherry. V ČR se mi ho ale nepodařilo sehnat.

přidejte na:
sonizna

25. 08. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutné
Svetlana 15. 10. 2015, 22:22
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
treba to vyskusat
majka 17. 10. 2015, 14:22
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborné
katka16031 12. 01. 2016, 13:09
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre nektarinky
hanka 23. 06. 2018, 20:34