Pečené nektarinky s mandlemi
Obtížnost
Čas přípravy
12min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 2min
Porce
Nutriční hodnoty
2256
kalorií
91.0g
cukrů
149.0g
tuků
34.0g
bílkovin
Příprava
Nektarinky rozpůlíme a odstraníme pecku. Naskládáme je na plech řeznou stranou nahoru. Z mandlí odložíme dvě lžíce a ty nasekáme nahrubo a opečeme nasucho v pánvi. Sušenky a neopečené mandle rozdrtíme na jemno. Přidáme máslo, opečené mandle, cukr a vejce a pořádně promícháme. Touto směsí plníme nektarinky - měli bychom rozdělit celou směs. Polijeme portským vínem a pečeme na 180 °C, asi 40-45 minut dozlatova a dokřupava. Podáváme teplé s řeckým jogurtem.
Tip k receptu
V původním receptu se používá víno odrůdy marsala – je to italské víno, které je něco mezi vínem a sherry. V ČR se mi ho ale nepodařilo sehnat.
sonizna25. 08. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.