Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pečené nektarinky s mandlemi

Pečené nektarinky s mandlemi

Obtížnost Čas přípravy
12min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 2min
Nutriční hodnoty
2256 kalorií 91.0g cukrů 149.0g tuků 34.0g bílkovin

Příprava

Nektarinky rozpůlíme a odstraníme pecku. Naskládáme je na plech řeznou stranou nahoru. Z mandlí odložíme dvě lžíce a ty nasekáme nahrubo a opečeme nasucho v pánvi. Sušenky a neopečené mandle rozdrtíme na jemno. Přidáme máslo, opečené mandle, cukr a vejce a pořádně promícháme. Touto směsí plníme nektarinky - měli bychom rozdělit celou směs. Polijeme portským vínem a pečeme na 180 °C, asi 40-45 minut dozlatova a dokřupava. Podáváme teplé s řeckým jogurtem.

Bulb Tip k receptu

V původním receptu se používá víno odrůdy marsala – je to italské víno, které je něco mezi vínem a sherry. V ČR se mi ho ale nepodařilo sehnat.


sonizna

25. 08. 2015, Recept navštíven: 603x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné

15. 10. 2015, 20:22

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
treba to vyskusat

17. 10. 2015, 12:22

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné

12. 01. 2016, 12:09

Přidat komentář

Facebook komentáře