Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Nektarinka

Nektarinka

Přidat na Pinterest
Plody příbuzné broskvoni, od které jsou odvozené. Plody jsou menší než broskve, nejsou na povrchu chlupaté – slupka je hladká a lesklá. Barva se pohybuje od žluté přes oranžovou až k červené, zralé plody mohou být jemně žíhané. Podélná rýha opticky rozděluje plod na dvě poloviny. Pod tenkou slupkou je oranžová, sladce chutnající dužina a hnědá pecka. Dužina je tvrdší, podobná tuhosti dužiny u švestky. Po ochutnání nám bude nektarinka připomínat broskve, ale také sladké hrozny. Obsahuje vitamíny A, C, draslík. Při konzumaci nevytéká z nektarinek tolik šťávy, jako je tomu u broskví. Při nákupu si dejme pozor na zralost plodů – nektarinky utržené před dozráním již plné chutě nikdy nedosáhnou. Pozor také při skladování – i při malém poškození slupky se plody rychle kazí.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citrónovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit, opepřit. Mích...

Pečené nektarinky s mandlemi

Pečené nektarinky s mandlemi

Nektarinky rozpůlíme a odstraníme pecku. Naskládáme je na plech řeznou stranou nahoru. Z mandlí odložíme dv...

Bebe košíčky s ovocnou náplní

Bebe košíčky s ovocnou náplní

Bebe sušenky Dobré ráno oříškové a brusinkové rozdrtíme a zalijeme rozpuštěným (vychladlým) máslem a 2 lžíc...

Rybízový salát s griotkou

Rybízový salát s griotkou

Nektarinky a broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s rozpůleným angreštem a kuličky rybí...

Grilované ovocná směs s čokoládou

Grilované ovocná směs s čokoládou

Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Nektarinky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme očišt...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Nektarinka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře