Nektarinka

Plody příbuzné broskvoni, od které jsou odvozené. Plody jsou menší než broskve, nejsou na povrchu chlupaté – slupka je hladká a lesklá. Barva se pohybuje od žluté přes oranžovou až k červené, zralé plody mohou být jemně žíhané. Podélná rýha opticky rozděluje plod na dvě poloviny. Pod tenkou slupkou je oranžová, sladce chutnající dužina a hnědá pecka. Dužina je tvrdší, podobná tuhosti dužiny u švestky. Po ochutnání nám bude nektarinka připomínat broskve, ale také sladké hrozny. Obsahuje vitamíny A, C, draslík. Při konzumaci nevytéká z nektarinek tolik šťávy, jako je tomu u broskví. Při nákupu si dejme pozor na zralost plodů – nektarinky utržené před dozráním již plné chutě nikdy nedosáhnou. Pozor také při skladování – i při malém poškození slupky se plody rychle kazí.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář