Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
5min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
880
kalorií
17.0g
cukrů
60.0g
tuků
41.0g
bílkovin
Příprava
Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citrónovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit, opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák.
Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta.
Okurku rozpůlíme podélně, semínka vyřízneme lžící a vyhodíme. Okurku pak nakrájíme na kostky.
Cibuli a bylinky nakrájíme na jemno.
Fazolky krátce povaříme, poté okamžitě zchladíme ve studené vodě. Smícháme je s nektarinkami, okurkou, cibulí a bylinkami.
Zeleninu rozdělíme na talíře, nadrobíme na ni fetu a polijeme dresinkem.
Tip k receptu
Nektarinka se skvěle hodí do letních salátů - není důvod se obávat její sladké chuti.
sonizna16. 11. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.