Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Feta

Feta

Přidat na Pinterest
Sýr, původem z Řecka. Vyrábí se z mléka ovcí nebo koz, barva je bílá. Nechává se po dobu dvou měsíců uzrát ve slaném nálevu a tak získává své chuťové vlastnosti. V závislosti na použitém mléku se mění i aroma a chuť sýra. Ovčí mléko mu dodává plnější a výraznější chuť, je také více tučné. Sýr se vyznačuje svou charakteristickou drobivostí a slaností. Na první pohled připomíná tvaroh. Feta obsahuje asi 45% tuku. Vybrat si můžete mezi měkkou a tvrdou variantou. Je nezbytný při přípravě řeckého salátu, ale můžeme jej využít i na těstoviny v rajčatové omáčce nebo se špenátem, obohatit zapékané pokrmy z brambor, zeleniny a masa. Hodí se také do náplní slaných koláčů a dalších variací s listovým těstem. Pro svou slanou chuť je v kuchyni oblíbený hlavně ve spojení se zeleninou, které dodává na pikantnosti, ale nemusíme se bát ani spojení feta sýru a ovoce (např. netradiční salát z melounu, oříšků a této ingredience).Olíbený je i naložený s kořením, cibulí a česnekem v olivovém oleji, podávaný jako chuťovka k vínu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kyselý kuskusový salát

Kyselý kuskusový salát

Kuskus uvaříme podle návodu v zeleninovém vývaru. Cuketky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji...

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

PŘIPRAVÍME SI FOCCACCIU: Vodu smícháme s droždím a nasekaným rozmarýnem a poté postupně přidáváme mouku. Ne...

Fazolový guláš s fetou

Fazolový guláš s fetou

Mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na kousky. Řapíky celeru nakrájíme na jemno. Bylinky ...

Bulgurový salát s dýní a fetou

Bulgurový salát s dýní a fetou

Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na 3 cm velké kousky. Naskládáme na plech, zalijeme harissou, osol...

Feta marinovaná v tymiánovém oleji

Feta marinovaná v tymiánovém oleji

Česnek nakrájíme na tenké plátky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme. Tymiánové lístky nasypeme do oleje a...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Feta Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře