Bulgurový salát s dýní a fetou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
318
kalorií
0.0g
cukrů
30.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na 3 cm velké kousky. Naskládáme na plech, zalijeme harissou, osolíme a opepříme. Pečeme 30 minut na 190 °C. Na posledních 7 minut přidáme dýňová semínka (zvlášť, nedáváme je k dýni).
Cibuli nakrájíme na plátky.
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Poté do něj vmícháme šťávu z jedné limetky. Zamícháme cibuli a necháme 5 minut stát.
Fetu nastrouháme, koriandr nasekáme na jemno. Obojí přidáme k bulguru, spolu s vystydlou dýní a špenátem.
Zastříkneme šťávou z druhé limetky, posypeme semínky, olejem a osolíme, opepříme. Zamícháme.
Tip k receptu
Pokud máme jiný druh dýně, můžeme použít i ten.
sonizna16. 11. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.