Bulgurový salát s dýní
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Dýně je nakrájena na 2 cm velké kostky.
Bulgur a dýni uvaříme doměkka. Pokud nám zbyla nějaká dýně, dáme ji i s horkou vodou do sklenice, zavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme přes noc. Takto si dýni zakonzervujeme pro další použití.
Mezitím co se vaří dýně, nakrájíme cibuli najemno nebo na tenké plátky. Bazalku nakrájíme (nejlépe nekovovým nožem, aby bazalka nezhnědla) na drobno a přidáme k cibuli.
Polníček také párktrát překrojíme a přidáme ho k cibuli.
Dýňová semínka můžeme použít už předpečená a solená – potom ale pozor s dosolováním salátu. Nebo semínka použijeme čerstvá a opečeme nasucho na pánvi. A nebo je vůbec opékat nemusíme.
Uvařený bulgur smícháme s olejem a citrónovou šťávou. Přidáme i dýni.
Až bulgur trochu vystydne, přidáme k němu cibulovou směs a ozdobíme dýňovými semínky.
Tip k receptu
Váha dýně je brána už bez semen a slupky.
sonizna08. 10. 2015