Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bulgurový salát s dýní

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
126 kalorií 0.0g cukrů 6.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Dýně je nakrájena na 2 cm velké kostky.
Bulgur a dýni uvaříme doměkka. Pokud nám zbyla nějaká dýně, dáme ji i s horkou vodou do sklenice, zavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme přes noc. Takto si dýni zakonzervujeme pro další použití.
Mezitím co se vaří dýně, nakrájíme cibuli najemno nebo na tenké plátky. Bazalku nakrájíme (nejlépe nekovovým nožem, aby bazalka nezhnědla) na drobno a přidáme k cibuli.
Polníček také párktrát překrojíme a přidáme ho k cibuli.
Dýňová semínka můžeme použít už předpečená a solená – potom ale pozor s dosolováním salátu. Nebo semínka použijeme čerstvá a opečeme nasucho na pánvi. A nebo je vůbec opékat nemusíme.
Uvařený bulgur smícháme s olejem a citrónovou šťávou. Přidáme i dýni.
Až bulgur trochu vystydne, přidáme k němu cibulovou směs a ozdobíme dýňovými semínky.

Bulb Tip k receptu

Váha dýně je brána už bez semen a slupky.


Přidat na Pinterest
sonizna

08. 10. 2015, Recept navštíven: 928x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star
vyskusam aj bez bullguru

09. 10. 2015, 18:36

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
treba to vyskušať

11. 10. 2015, 18:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nepoznam ale vyskusam

12. 10. 2015, 10:54

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
určit to vyskúšam, lebo to vyzerá lakavo

14. 10. 2015, 17:13

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý šalát

07. 12. 2015, 11:19

Přidat komentář
katka16031
bulgur nepoznam

katka16031 09. 10. 2015, 18:35

Facebook komentáře