Polníček

Listová zelenina, původ pěstování v oblastech Středomoří. Mladé listy mají své charakteristické aroma a po ochutnání nám v ústech zůstane odkaz lískových oříšků. Obsahuje mnoho důležitých látek – kyselinu listovou, betakaroten (přírodní forma vitamínu A) a také železo. Díky těmto látkám napomáhá činnosti srdce, stavu cév a posiluje naši obranyschopnost. Konzumujeme polníček s co nejmenšími listy, které jsou nejchutnější a nejšťavnatější. Upravujeme jej podobně jako hlávkový salát nebo jinou listovou zeleninu. Očistíme a listy podáváme s různými druhy zálivek. Pokud jej podáváme s pečivem, vytvoříme tak chutnou svačinu, jinak podáváme jako přílohu.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
U nás POLNÍČEK v jižních zemích MOTOVILEC a tam jsme se ho naučili jíst-patří tam ke každodennímu jídlu.Jen se opere a zaleje olivovým olejem a balzamikovým octem+trošku vegety-JE TO VYNIKAJÍCÍ.Může se přidat ředkvička, nebo tuňák... Vřele doporučuji-mňam...

Hlávková Jitka 19. 01. 2012, 20:55

Chybějící obrázek
Vegetu???!!! Na co potřebujete vegetu, když tam máte olivový olej a balzamikový ocet? To je chutí akorát, ne? A na co vůbec kdy potřebujete vegetu? Vařit s tímhle hnusem by mělo být zakázáno.

bzzz 24. 08. 2012, 12:26

Chybějící obrázek
To je to taková hrůza, ta vegeta??

zrůda 22. 01. 2013, 09:18