Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Polníček

Polníček

Přidat na Pinterest
Listová zelenina, původ pěstování v oblastech Středomoří. Mladé listy mají své charakteristické aroma a po ochutnání nám v ústech zůstane odkaz lískových oříšků. Obsahuje mnoho důležitých látek – kyselinu listovou, betakaroten (přírodní forma vitamínu A) a také železo. Díky těmto látkám napomáhá činnosti srdce, stavu cév a posiluje naši obranyschopnost. Konzumujeme polníček s co nejmenšími listy, které jsou nejchutnější a nejšťavnatější. Upravujeme jej podobně jako hlávkový salát nebo jinou listovou zeleninu. Očistíme a listy podáváme s různými druhy zálivek. Pokud jej podáváme s pečivem, vytvoříme tak chutnou svačinu, jinak podáváme jako přílohu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Lehký salát se „smažákem“

Lehký salát se „smažákem“

Eidam obalíme v mouce, ve vejci, poté zase v mouce, zase ve vejci a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupín...

Salát s avokádem

Salát s avokádem

Avokádo oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Zakápneme citrónovou šťávou. Broskev nakrájíme na měsíčky a opeč...

Těstovinový salát s avokádem a krevetami

Těstovinový salát s avokádem a krevetami

Těstoviny uvaříme podle návodu. Těsně před koncem přidáme krevetky a prohřejeme je. Avokádo nakrájíme na ...

Zdravý lososový salát

Zdravý lososový salát

Kuskus připravíme podle návodu. Poté ho smícháme se lžičkou olivového oleje. Brokolici a lososa připravíme...

Losos en croûte

Losos en croûte

Na dvou lžících olivového oleje smažíme nasekané šalotky a po třech minutách přidáme žampiony nakrájené na ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Polníček Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
U nás POLNÍČEK v jižních zemích MOTOVILEC a tam jsme se ho naučili jíst-patří tam ke každodennímu jídlu.Jen se opere a zaleje olivovým olejem a balzamikovým octem+trošku vegety-JE TO VYNIKAJÍCÍ.Může se přidat ředkvička, nebo tuňák... Vřele doporučuji-mňam...

Hlávková Jitka 19. 01. 2012, 19:55

Thumb
Vegetu???!!! Na co potřebujete vegetu, když tam máte olivový olej a balzamikový ocet? To je chutí akorát, ne? A na co vůbec kdy potřebujete vegetu? Vařit s tímhle hnusem by mělo být zakázáno.

bzzz 24. 08. 2012, 10:26

Thumb
To je to taková hrůza, ta vegeta??

zrůda 22. 01. 2013, 08:18

Facebook komentáře