Polníček
Listová zelenina, původ pěstování v oblastech Středomoří. Mladé listy mají své charakteristické aroma a po ochutnání nám v ústech zůstane odkaz lískových oříšků. Obsahuje mnoho důležitých látek – kyselinu listovou, betakaroten (přírodní forma vitamínu A) a také železo. Díky těmto látkám napomáhá činnosti srdce, stavu cév a posiluje naši obranyschopnost. Konzumujeme polníček s co nejmenšími listy, které jsou nejchutnější a nejšťavnatější. Upravujeme jej podobně jako hlávkový salát nebo jinou listovou zeleninu. Očistíme a listy podáváme s různými druhy zálivek. Pokud jej podáváme s pečivem, vytvoříme tak chutnou svačinu, jinak podáváme jako přílohu.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.
Hlávková Jitka 19. 01. 2012, 20:55
bzzz 24. 08. 2012, 12:26
zrůda 22. 01. 2013, 09:18