Dýňová semínka

Semínka jsou uložena v tvrdém obalu v dužině dýně. Na trhu je seženeme již loupaná, pražená, solená či v čokoládě, dokonce i ve formě oleje. Tato semínka tmavězelené barvy obsahují esenciální mastné kyseliny Omega 3 a 6, hořčík, zinek, železo, vitaminy skupiny B, antioxidant vitamin E a rostlinné bílkoviny. Při pravidelné konzumaci zlepšují problematicku pleť, kvalitu vlasů a nehtů. Snižují cholesterol a vysoký krevní tlak. Použití v kuchyni je velmi široké. Lze je přidávat do zeleninových polévek, placiček a karbanátků i masových směsí. Najdeme je také v celozrnném pečivu a chlebu. Opražené je můžeme přidávat do zeleninových nebo těstovinových salátu, které rovněž dochutíme dýňovým olejem. Nasekaná nám dobře doplní různé pomazánky nebo se mohou pojídat místo chipsů nebo buráků. Oblíbíné jsou pro svou nasládlou oříškovou chuť a také proto, že stimulují vyplavování serotoninu v mozku a tím vám mohou zlepšit náladu.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář