Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dýňová semínka

Dýňová semínka

Přidat na Pinterest
Semínka jsou uložena v tvrdém obalu v dužině dýně. Na trhu je seženeme již loupaná, pražená, solená či v čokoládě, dokonce i ve formě oleje. Tato semínka tmavězelené barvy obsahují esenciální mastné kyseliny Omega 3 a 6, hořčík, zinek, železo, vitaminy skupiny B, antioxidant vitamin E a rostlinné bílkoviny. Při pravidelné konzumaci zlepšují problematicku pleť, kvalitu vlasů a nehtů. Snižují cholesterol a vysoký krevní tlak. Použití v kuchyni je velmi široké. Lze je přidávat do zeleninových polévek, placiček a karbanátků i masových směsí. Najdeme je také v celozrnném pečivu a chlebu. Opražené je můžeme přidávat do zeleninových nebo těstovinových salátu, které rovněž dochutíme dýňovým olejem. Nasekaná nám dobře doplní různé pomazánky nebo se mohou pojídat místo chipsů nebo buráků. Oblíbíné jsou pro svou nasládlou oříškovou chuť a také proto, že stimulují vyplavování serotoninu v mozku a tím vám mohou zlepšit náladu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Houbičky naložené v oleji

Houbičky naložené v oleji

Žampiony nakrájíme na plátky a shiitake podle velikosti můžeme překrájet. Obojí podusíme na másle, poté při...

Zdravý lososový salát

Zdravý lososový salát

Kuskus připravíme podle návodu. Poté ho smícháme se lžičkou olivového oleje. Brokolici a lososa připravíme...

Bulgurový salát s dýní a fetou

Bulgurový salát s dýní a fetou

Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na 3 cm velké kousky. Naskládáme na plech, zalijeme harissou, osol...

Bulgurový salát s dýní

Bulgurový salát s dýní

Dýně je nakrájena na 2 cm velké kostky. Bulgur a dýni uvaříme doměkka. Pokud nám zbyla nějaká dýně, dáme ...

Francouzský dort

Francouzský dort

Nejprve si dortovou formu vymažeme tukem. Na dno nasypeme rovnoměrně dýňová semínka. Na ně dáme na jemno n...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Dýňová semínka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře