Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Harísa

Harísa

Použití v kuchyni

Tato ďábelská směs, vystavěná na základě koření koriandru, chilli, česneku, soli, papriky a cuminu se využívá k doostření pálivějších jídel jako jsou guláše, dušené zelenině a k jejím omáčkám připravovaných na „tuniský způsob“. Výborně se hodí na grilovaná masa a ryby.

Rady

Směsi dá vyniknout, pokud se rozmíchá v olivovém oleji, kde se hezky rozleží.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Kuskus smícháme s většinou koriandru, skořicí, solí a pepřem, a zalijeme to horkým vývarem. Necháme 5 minut...

Hamburger z bramborových placek

Hamburger z bramborových placek

Mleté maso osolíme a opepříme, ochutíme římským kmínem a utřeným česnekem. Vytvarujeme karbanátky a necháme...

Bulgurový salát s dýní a fetou

Bulgurový salát s dýní a fetou

Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na 3 cm velké kousky. Naskládáme na plech, zalijeme harissou, osol...

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Řízky naklepeme. Ostatní přísady smícháme dohromady a dáme na talíř. Nakrájené řízky po jednom máčíme po ob...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Harísa Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře