Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 55min
Nutriční hodnoty
4868 kalorií 15.0g cukrů 288.0g tuků 161.0g bílkovin

Příprava

PŘIPRAVÍME SI FOCCACCIU: Vodu smícháme s droždím a nasekaným rozmarýnem a poté postupně přidáváme mouku. Necháme kynout 40 minut na teplém místě. Poté vypracujeme 4 bochánky a potřeme je olivovým olejem. Pečeme 15 minut na 230 °C.
PŘIPRAVÍME SI PAŽITKOVÉ PESTO: Smícháme nasekanou pažitku, strouhaný parmazán, rostlinný olej, slunečnicová semínka a vše rozmixujeme. Poté ještě ochutíme solí a pepřem.
PŘIPRAVÍME SI ŠPENÁTOVÝ BURGER: Špenát spaříme v horké vodě, smícháme ho s rozdrobenou fetou a vejci a vytvarujeme čtyři bochánky. Osmažíme je na slunečnicovém oleji.
POSKLÁDÁME BURGER: Foccacciu rozpůlíme, spodní část pomažeme pestem, na to dáme špenátový burger a přiklopíme druhou částí foccaccii. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Bulb Tip k receptu

Pro nevegetariány doporučuji přidat slaninu - buď na kostičky do burgeru, nebo plátek na burger. Slaninu před přidáním vždy osmahneme.


Přidat na Pinterest
sonizna

18. 01. 2016, Recept navštíven: 572x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyskúšaný, dobrý

22. 08. 2016, 19:35

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

19. 10. 2016, 20:01

Přidat komentář

Facebook komentáře