Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
PŘIPRAVÍME SI FOCCACCIU: Vodu smícháme s droždím a nasekaným rozmarýnem a poté postupně přidáváme mouku. Necháme kynout 40 minut na teplém místě. Poté vypracujeme 4 bochánky a potřeme je olivovým olejem. Pečeme 15 minut na 230 °C.
PŘIPRAVÍME SI PAŽITKOVÉ PESTO: Smícháme nasekanou pažitku, strouhaný parmazán, rostlinný olej, slunečnicová semínka a vše rozmixujeme. Poté ještě ochutíme solí a pepřem.
PŘIPRAVÍME SI ŠPENÁTOVÝ BURGER: Špenát spaříme v horké vodě, smícháme ho s rozdrobenou fetou a vejci a vytvarujeme čtyři bochánky. Osmažíme je na slunečnicovém oleji.
POSKLÁDÁME BURGER: Foccacciu rozpůlíme, spodní část pomažeme pestem, na to dáme špenátový burger a přiklopíme druhou částí foccaccii. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Tip k receptu
Pro nevegetariány doporučuji přidat slaninu - buď na kostičky do burgeru, nebo plátek na burger. Slaninu před přidáním vždy osmahneme.
sonizna18. 01. 2016