Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
15min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

4868 kalorií
15.0g cukrů
288.0g tuků
161.0g bílkovin


Příprava

PŘIPRAVÍME SI FOCCACCIU: Vodu smícháme s droždím a nasekaným rozmarýnem a poté postupně přidáváme mouku. Necháme kynout 40 minut na teplém místě. Poté vypracujeme 4 bochánky a potřeme je olivovým olejem. Pečeme 15 minut na 230 °C.
PŘIPRAVÍME SI PAŽITKOVÉ PESTO: Smícháme nasekanou pažitku, strouhaný parmazán, rostlinný olej, slunečnicová semínka a vše rozmixujeme. Poté ještě ochutíme solí a pepřem.
PŘIPRAVÍME SI ŠPENÁTOVÝ BURGER: Špenát spaříme v horké vodě, smícháme ho s rozdrobenou fetou a vejci a vytvarujeme čtyři bochánky. Osmažíme je na slunečnicovém oleji.
POSKLÁDÁME BURGER: Foccacciu rozpůlíme, spodní část pomažeme pestem, na to dáme špenátový burger a přiklopíme druhou částí foccaccii. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Tip k receptu

Pro nevegetariány doporučuji přidat slaninu - buď na kostičky do burgeru, nebo plátek na burger. Slaninu před přidáním vždy osmahneme.

přidejte na:
sonizna

18. 01. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept vyskúšaný, dobrý

dušanka 22. 08. 2016, 19:35

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

majka 19. 10. 2016, 20:01

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
inšpirujuci dobrý recept

hanka 01. 08. 2019, 20:41

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept výborný

palino 02. 08. 2019, 19:49

Přidat komentář