Fazolový guláš s fetou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na kousky. Řapíky celeru nakrájíme na jemno. Bylinky nasekáme najemno, fetu rozdrobíme prsty nebo nastrouháme.
Fazole slijeme – ale 200 ml nálevu si schováme.
Do velkého hrnce dáme olej a opékáme cibuli, mrkev a celer doměkka. Zasypeme paprikou a přidáme utřený česnek. Přidáme i fazole i s odloženým nálevem, polovinu množství bylinek, polovinu fety, cukr, protlak, skořici a sušená rajčata.
Povaříme 5 minut, poté přiklopíme a pečeme 40 minut na 180 °C. Pokud je potřeba, podlijeme vodou.
Pečeme ještě 10 minut odklopené. Osolíme a opepříme.
Podáváme posypané zbylými bylinkami a fetou.
Tip k receptu
Pokud přidáme jehněčí maso nakrájené na kostky, získáme tak tradiční velikonoční řecký pokrm.
sonizna18. 11. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 13. 12. 2015, 17:42