Fazolový guláš s fetou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 15min

Celkový čas

1h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

3462 kalorií
5.0g cukrů
39.0g tuků
249.0g bílkovin


Příprava

Mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na kousky. Řapíky celeru nakrájíme na jemno. Bylinky nasekáme najemno, fetu rozdrobíme prsty nebo nastrouháme.
Fazole slijeme – ale 200 ml nálevu si schováme.
Do velkého hrnce dáme olej a opékáme cibuli, mrkev a celer doměkka. Zasypeme paprikou a přidáme utřený česnek. Přidáme i fazole i s odloženým nálevem, polovinu množství bylinek, polovinu fety, cukr, protlak, skořici a sušená rajčata.
Povaříme 5 minut, poté přiklopíme a pečeme 40 minut na 180 °C. Pokud je potřeba, podlijeme vodou.
Pečeme ještě 10 minut odklopené. Osolíme a opepříme.
Podáváme posypané zbylými bylinkami a fetou.

Tip k receptu

Pokud přidáme jehněčí maso nakrájené na kostky, získáme tak tradiční velikonoční řecký pokrm.

přidejte na:
sonizna

18. 11. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
zaujímavý guláš s fetou
katka16031 18. 11. 2015, 12:32
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam určite
majka 18. 11. 2015, 12:35
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
asi to bude chutný guláš
Svetlana 23. 11. 2015, 12:30
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
neviem si predstavit takýto gulas tak ho niekedy vyskúšam
palino 13. 12. 2015, 14:22
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zajímavý recept, přidala bych ještě trochu saturejky
Přidané ingredience: saturejka
planeta 13. 12. 2015, 17:42
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný fazuľový guľáš
dušanka 09. 05. 2019, 21:02