Salát s pečenou křepelkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Neprve si připravíme dresink. Limetkovou šťávu vyšleháme se slunečnicovým olejem a vmícháme chilli papričku nasekanou najemno. Osolíme a opepříme. Tři blumy zalijeme zeleninovým vývarem, vínem, sójovou omáčkou a přidáme nové koření. Vše svaříme (15 min) a poté rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme. Křepelky rozřízneme na prsou, rozplácneme je na plech, potřeme blumovou omáčkou a pečeme 25 minut na 190 °C. Během pečení potíráme. Do dresinku vmícháme ještě dvě lžíce blumové omáčky. Kešu opražíme nasucho v pánvi. Zbylé blumy nakrájíme každou na 8 dílů, smícháme je s polníčkem a kešu ořechy a rozdělíme na talíře. Zakápneme dresinkem a nahoru rozložíme naporcovanou křepelku. Dochutíme dresinkem a podáváme.
Tip k receptu
Pokud chceme omáčku, kterou potíráme křepelky, sladší (blumy nejsou dost sladké), přidáme lžíci javorového sirupu.
sonizna04. 09. 2015