Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Limetová šťáva

Limetová šťáva

Přidat na Pinterest

Limeta je malý zelený citrusový plod příbuzný citronu. Dováží se z Ameriky a z Asie. Jejich výhodou je, že se oproti otatním citrusům téměř chemicky neošetřují, tudíž je i kůra poživatelná. Limeta je méně kyselá, zato aromatičtější, a proto se v kulinářském odvětví používá stále častěji. Obsahuje vitamin C, betakroten, kyselinu listovou, minerály jako draslík, hořčík, železo. Limetovou šťávu lze zakoupt balenou ve skleněné lahvi nebo jako jednoporcové kalíšky podobné smetánkám do kávy. Je možné si ji i doma čerstvou vyrobit ve formě jako fresh. Pro získání většího množství šťávy se doporučuje plody poválet pod mírným tlakem dlaně a potom vymačkat. Snad žádný bar, kde se připravují míchané nápoje a drinky se bez ní neobejde,přidává se i do ovocných a zeleninových sálátů, zálivek, dresinků, čajů, sorbetů a zmrzlin, nepečených dortů a krémů. Neméně vhodná je na přípravu ryb a marinád a k naložení zejména tužšího hovězího masa, které pak bude krásně měkké. Přidá-li se přímo do sladkého těsta, povrch korpusu nepopraská.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pomegranate Martini

Pomegranate Martini

Všechny ingredience dáme do shakeru a pořádně protřepeme. Rozlijeme do vychlazené sklenice na Martini a p...

Thajské závitky s papájou a krevetami

Thajské závitky s papájou a krevetami

Nejprve si připravíme omáčku k podávání: smícháme chilli omáčku, rybí a sójovou omáčku, limetkovou šťávu a ...

Salát s pečenou křepelkou

Salát s pečenou křepelkou

Neprve si připravíme dresink. Limetkovou šťávu vyšleháme se slunečnicovým olejem a vmícháme chilli papričku...

Mangová pěna s růžovými pusinkami

Mangová pěna s růžovými pusinkami

Smetanu vyšleháme ve šlehačku. Mango rozmixujeme s cukrem a vmícháme šlehačku. Ochutíme limetkovou šťávou. ...

Pěna z krabích tyčinek

Pěna z krabích tyčinek

Rozmrazené krabí tyčinky, šalotku a okurky rozmixujeme. Přidáme tavený smetanový sýr, tatarku a ponorným mi...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Limetová šťáva Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře