Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kešu ořechy

Kešu ořechy

Přidat na Pinterest
Plody ledvinovníku. Původem z Brazílie. Mají charakteristický ledvinkovitý tvar a jedinečnou nasládlou chuť. Obsahují velké množství nenasycených kyselin, které jsou prospěšné pro náš organismus. Pomáhají udržet nervovou rovnováhu, prospívají pokožce, vhodné jsou i při dietách. Navíc jsou zdrojem vitamínu A, B a E a látek jako je zinek, fosfor, železo a minerální látky. Jejich konzumací můžeme dosáhnout snížení cholesterolu v krvi, příznivý účinek mají i na naši sliznici a oči. Konzumujeme je samotné nebo jako přísadu do jídel vycházející z asijských receptur, kde jsou hojně využívány pro svou nasládlou chuť. Rizikem této pochoutky však mohou být alergické potíže, které mohou u citlivých jedinců vyvolat.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Připravíme si pesto – ořechy nasekáme nahrubo, dáme do mixéru, přidáme bazalkové listy, sůl a 100 ml olivov...

Kešu kuře

Kešu kuře

Smícháme vejce, vodu, lžičku soli a kukuřičnou mouku a dobře promícháme. Přidáme kuřecí maso nakrájené na v...

Karotkový pilaf

Karotkový pilaf

Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rozpálíme máslo a opečeme na něm cibuli doměkka. Přidáme česnek a karo...

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Jehněčí maso umeleme na mlýnku. Cibuli nakrájíme nahrubo a opečeme na oleji dosklovita. Přidáme maso a re...

Salát s pečenou křepelkou

Salát s pečenou křepelkou

Neprve si připravíme dresink. Limetkovou šťávu vyšleháme se slunečnicovým olejem a vmícháme chilli papričku...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kešu ořechy Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře