Kešu ořechy

Kešu ořechy

Plody ledvinovníku. Původem z Brazílie. Mají charakteristický ledvinkovitý tvar a jedinečnou nasládlou chuť. Obsahují velké množství nenasycených kyselin, které jsou prospěšné pro náš organismus. Pomáhají udržet nervovou rovnováhu, prospívají pokožce, vhodné jsou i při dietách. Navíc jsou zdrojem vitamínu A, B a E a látek jako je zinek, fosfor, železo a minerální látky. Jejich konzumací můžeme dosáhnout snížení cholesterolu v krvi, příznivý účinek mají i na naši sliznici a oči. Konzumujeme je samotné nebo jako přísadu do jídel vycházející z asijských receptur, kde jsou hojně využívány pro svou nasládlou chuť. Rizikem této pochoutky však mohou být alergické potíže, které mohou u citlivých jedinců vyvolat.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář