Zavařená jablka
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1376
kalorií
235.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Jablka oloupeme a nakrájíme na poloviny. Zbavíme je jádřinců. Spolu s vlašskými ořechy je rozdělíme do umytých sklenic a zakápneme citrónovou šťávou, aby nezhnědly.
Vodu svaříme s cukrem, skořicí a hřebíčkem. Ještě teplý nálev nalijeme do sklenic, ty uzavřeme víčky a necháme přes noc stát dnem vzhůru.
Množství cukru se může lišit podle toho, jak je ovoce sladké.
Tip k receptu
Možno použít také u hrušek
sonizna06. 11. 2015
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.