Pečený podzimní čaj
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Připravíme si 2 kg ovoce (rybíz, ostružiny, jablka, hrušky, švestky, nektarinky apod.). Ovoce řádně umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Loupat ho nemusíme (pouze pomeranče nebo mandarinky oloupeme). Dáme do větší mísy, přidáme oloupané a na kousky nakrájené citróny, cukr, skořici a rozdrcené hřebíčky a badyán. Zalijeme rumem a promícháme. Pak přemístíme do hlubšího pekáče a rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 1 hodinu. V průběhu pečení několikrát promícháme. Ještě horké naplníme do skleniček, které po uzavření otočíme na 5 minut dnem vzhůru.
Tip k receptu
Ovoce si můžete nakombinovat dle své chuti, rovněž cukr můžete přidat, pouze dodržte uvedené množství ovoce.
Jana Smidži22. 09. 2015
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 22. 09. 2015, 14:25

katka16031 24. 09. 2015, 11:37

Přidané ingredience: skořice
planeta 26. 09. 2015, 08:39

heladon 05. 10. 2015, 16:17

hanka 03. 11. 2015, 12:10

Svetlana 17. 10. 2017, 19:37

palino 09. 10. 2020, 00:09