Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dýňové birjání

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 3h 10min
Nutriční hodnoty
3310 kalorií 21.0g cukrů 154.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k cibuli a smažíme ještě 3 minuty. Přidáme všechno koření, sůl, pepř, nasekanou chilli papričku a šťávu z limetek. Použijeme 3 dýně, každou o váze asi 1 kg. Těm seřízneme vršky a vydlabeme semínka. Do dýní rozdělíme připravenou cibulovou směs, přiklopíme vršky a pečeme 75 minut na 200 °C. Po vychlazení z dýní odebereme cibulovou směs a dáme ji do hrnce. Vmícháme k ní řecký jogurt, většinu nasekané máty a rýži. Ohřejeme a vrátíme do dýní. Nahoru rozdělíme zbylé máslo a zalijeme šafránovou vodou. Opět přiklopíme vršky z dýní a pečeme 1 hodinu na 160 °C.
Podáváme celé dýně.

Bulb Tip k receptu

Garama masala je koření, které seženeme v obchodech specializujících se na koření (např. ve stáncích na vánočních trzích) nebo na internetu.


Přidat na Pinterest
sonizna

26. 08. 2015, Recept navštíven: 859x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trošku veľa všelijakých korenín

07. 10. 2015, 10:35

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutovo vyrazne

21. 10. 2015, 18:37

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
da to asi trochu prácec

05. 01. 2016, 13:01

Přidat komentář

Facebook komentáře