Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Dýňové birjání

Dýňové birjání
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 2h 30min
Celkový čas: 3h 10min , porce

3310 kalorií, 21.0g cukrů, 154.0g tuků, 55.0g bílkovin

Příprava

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k cibuli a smažíme ještě 3 minuty. Přidáme všechno koření, sůl, pepř, nasekanou chilli papričku a šťávu z limetek. Použijeme 3 dýně, každou o váze asi 1 kg. Těm seřízneme vršky a vydlabeme semínka. Do dýní rozdělíme připravenou cibulovou směs, přiklopíme vršky a pečeme 75 minut na 200 °C. Po vychlazení z dýní odebereme cibulovou směs a dáme ji do hrnce. Vmícháme k ní řecký jogurt, většinu nasekané máty a rýži. Ohřejeme a vrátíme do dýní. Nahoru rozdělíme zbylé máslo a zalijeme šafránovou vodou. Opět přiklopíme vršky z dýní a pečeme 1 hodinu na 160 °C.
Podáváme celé dýně.

Bulb Tip k receptu

Garama masala je koření, které seženeme v obchodech specializujících se na koření (např. ve stáncích na vánočních trzích) nebo na internetu.

sonizna

26. 08. 2015, Recept navštíven: 682x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Dýňové birjání

Dýňové birjání

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakráj...

Zobrazit všechny podobné recepty k Dýňové birjání Link-arrow
Thumb

Osvěžující letní chlebíček

Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj cukry a žloutky. Do této hmoty přidáme mouku smíchanou s...

Thumb

Italský domácí chléb

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynut...


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trošku veľa všelijakých korenín

07. 10. 2015, 10:35

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutovo vyrazne

21. 10. 2015, 18:37

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
da to asi trochu prácec

05. 01. 2016, 13:01

Přidat komentář

Facebook komentáře