Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dýňové birjání

Dýňové birjání

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 3h 10min
Nutriční hodnoty
3310 kalorií 21.0g cukrů 154.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k cibuli a smažíme ještě 3 minuty. Přidáme všechno koření, sůl, pepř, nasekanou chilli papričku a šťávu z limetek. Použijeme 3 dýně, každou o váze asi 1 kg. Těm seřízneme vršky a vydlabeme semínka. Do dýní rozdělíme připravenou cibulovou směs, přiklopíme vršky a pečeme 75 minut na 200 °C. Po vychlazení z dýní odebereme cibulovou směs a dáme ji do hrnce. Vmícháme k ní řecký jogurt, většinu nasekané máty a rýži. Ohřejeme a vrátíme do dýní. Nahoru rozdělíme zbylé máslo a zalijeme šafránovou vodou. Opět přiklopíme vršky z dýní a pečeme 1 hodinu na 160 °C.
Podáváme celé dýně.

Bulb Tip k receptu

Garama masala je koření, které seženeme v obchodech specializujících se na koření (např. ve stáncích na vánočních trzích) nebo na internetu.


sonizna

26. 08. 2015, Recept navštíven: 788x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trošku veľa všelijakých korenín

07. 10. 2015, 10:35

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutovo vyrazne

21. 10. 2015, 18:37

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
da to asi trochu prácec

05. 01. 2016, 13:01

Přidat komentář

Facebook komentáře