Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rýže basmati

Rýže basmati

Přidat na Pinterest
Původem z Indie. Zrnka rýže jsou štíhlá a po uvaření mají jedinečnou chuť, která připomíná lískové oříšky. Rozlišujeme hnědou a bílou rýži. Jedná se o velice kvalitní rýži, pokud si ji doma připravíme, určitě si ji oblíbíme. Využijeme ji jako přílohu k masitým jídlům, ale výborně chutná i samotná nebo s přidanou zeleninou.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Karotkový pilaf

Karotkový pilaf

Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rozpálíme máslo a opečeme na něm cibuli doměkka. Přidáme česnek a karo...

Kuřecí a květákový pilaf

Kuřecí a květákový pilaf

Kuřecí prsa opečeme na olivovém oleji – nejprve kůží dolů. Poté kuře vyjmeme a do výpeku dáme kari koření...

Letní polévka s pestem

Letní polévka s pestem

Cuketu nakrájíme na tenká půlkolečka. Spolu s hráškem ji povaříme 3 minuty. Rýži uvaříme do měkka. 600 ...

Krevetová korma

Krevetová korma

Rýži vaříme v jiném hrnci podle instrukcí na obalu. Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na jemno. Smažíme...

Kuřecí pilaf se zelenými fazolkami

Kuřecí pilaf se zelenými fazolkami

Cibuli a chilli papričku nakrájíme na jemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji. Po pěti minutách p...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Rýže basmati Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
veka
Rýže dlouhozrnná - rýže s podlouhlým zrnem, která je u nás nejběžnější. Po uvaření má oddělená zrna a nelepí se. Rýže kulatozrnná - rýže s drobnými oblými zrny, která drží po uvaření při sobě (lepí se). Je vhodná k přípravě paelly nebo sushi. Rýže parboiled - tato rýže prochází speciálním procesem napařování, při němž vitaminy a minerální látky přecházejí ze slupky do zrna, takže jsou částečně zachovány i po oloupání zrn. Díky tomuto procesu se také rýže parboiled vůbec nelepí. Celozrnná rýže - meloupaná rýže světle hnědé barvy. Obsahuje čtyřikrát více vlákniny než rýže loupaná, ale podstatně déle se vaří. Jasmínová rýže - druh dlouhozrnné rýže pocházející z Thajska, je oblíbená pro svoji jasmínovou vůni. Basmati - výtečná dlouhozrnná rýže pěstovaná v oblasti Himálaje. Má jemnou chuť a oříškové aroma. Diková rýže - severoamerická planá odrůda s tmavěhnědými štíhlými zrny. Často se používá ve směsi s rýží parboiled.

veka 18. 11. 2009, 11:33

Facebook komentáře